Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær avslører: Ferguson ba meg vrake Norge

- Det kan du gjøre når du er 50.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Norge, klar for å gjenreise trenerkarrieren i hjemtraktene Molde, men som de fleste vet hadde 42-åringen for noen år siden muligheten til å ta over den største trenerjobben i landet.

Da Åge Hareide sluttet som landslagssjef i 2008 endte det til slutt med Drillo som midlertidig løsning, men det var etter at Solskjær hadde takket nei.

Nå avslører nordmannen at mentor Alex Ferguson var med på å påvirke den avgjørelsen.

- Jeg var altfor ung. Jeg kan bli trener for Norge når jeg er over 50. Jeg diskuterte det med Alex Ferguson, som sa: «Why do you want to do that, son? You can do that when you're 50». Enkelt og greit, forteller Solskjær til den svenske journalisten Olof Lundh i sistnevntes podkast for fotballkanalen.se.

Ikke kvalitet nok Molde-sjefen snakker lenge og om mye i den timeslange seansen med Lundh, og har også en forklaring på hvorfor Norge ikke klarte å komme seg til EM, mens Sverige gjorde det.

- Vi har ikke kvalitet nok, enkelt og greit. Vi hadde en unik mulighet med Ungarn i playoff, og mislyktes. Vi var ikke gode nok foran mål, vi har ingen målscorer, sier Solskjær, før han peker ut den store forskjellen:

- Sverige uten Zlatan hadde aldri slått Danmark (i playoff, journ.anm). Hadde Zlatan spilt for Norge, hadde vi vært i EM. Så enkelt er det, sier 42-åringen.

Frykter City I intervjuet snakker Ole Gunnar Solskjær også igjen om smerten han føler ved å se Manchester City kapre trenerforbildet Pep Guardiola, og om situasjonen i Manchester United nå. Du kan høre podkasten her.

For Molde er neste store oppgave returkampen mot Sevilla i Europa League kommende torsdag.

Molde har 0-3 å ta igjen før møtet på hjemmebane.