Ole Gunnar Solskjær hyller Joshua King

Solskjær avslører: Ville hente King til Cardiff, men ble nektet av klubben: - Et fysisk monster

Joshua King herjet med Manchester United-stjernene som ung, og Ole Gunnar Solskjær var sikker på at King ville blomstre til slutt. Likevel satte Cardiff ned foten.

ROS: Joshua King får mye skryt av eks-sjefen Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ROS: Joshua King får mye skryt av eks-sjefen Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Etter ett mål 18 kamper i Hull og fem scoringer på 64 kamper i Blackburn, var det mange som tvilte på om Joshua King noen gang ville bli en kommende storscorer.

Etter en god sesong i Bournemouth i fjor, har imidlertid den norske landslagsspissen tatt store steg denne sesongen med solide 11 scoringer i Premier League. Det er bare to mål færre enn superstjerna Sergio Agüero.

Med åtte scoringer på de åtte siste seriekampene, har King vært en av Premier Leagues heteste spillere de siste ukene. I helga skal han forsøke å ta med seg den eventyrlige scoringsformen for Norge inn i VM-kvalifiseringskampen borte mot Nord-Irland.

Ole Gunnar Solskjær gleder seg stort over utviklingen til sin tidligere elev på Manchester Uniteds reservalg. Til Dagbladet innrømmer Molde-treneren at han har vært i tvil om King ville håndtere skadeplagene, men samtidig legger ikke Solskjær skjul på at han har hatt stor tro på 25-åringen.

STORSLAG: Joshua King har scoret åtte mål på de siste åtte Premier League-kampene. Det gleder Kings gamlesjef, Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
STORSLAG: Joshua King har scoret åtte mål på de siste åtte Premier League-kampene. Det gleder Kings gamlesjef, Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har ventet på at Josh skulle blomstre. Nå ser det ut som han endelig får ut sitt enorme potensial. De første gangene han trente med A-laget til Manchester United, var han utsoppelig. Det var bare å slå inn på ham, og han feide over all motstand, forteller Solskjær til Dagbladet.

- Et fysisk monster

Manchester United-legenden slår hendene hardt sammen for å illustrere kraften som King tidlig viste på Old Trafford.

- Han var et fysisk monster, men skadene ødela mye og stoppet utviklingen. Nå er han på vei opp igjen. Mentaliteten har alltid vært god, men skadene har vært et problem, sier Molde-treneren til Dagbladet.

- Har du noen gang tvilt på om han ville få ut potensialet sitt?

- Ja, jeg har tvilt, men det er på grunn av fysikken. Han er helt avhengig av den for å lykkes med sin spillestil. Derfor har jeg vært i tvil med så mye skadeplager. Men en frisk Joshua King har jeg aldri tvilt på.

VILLE HA KING: Ole Gunnar Solskjær ble hindret i å ha hente Joshua King da han var Cardiff-manager. Foto: NTB Scanpix
VILLE HA KING: Ole Gunnar Solskjær ble hindret i å ha hente Joshua King da han var Cardiff-manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble nektet å hente King

Solskjær avslører at han forsøkte å hente King til Cardiff da 44-åringen ledet den walisiske klubben i Premier League i 2014.

- Vi prøvde å hente Joshua til Cardiff, men jeg fikk ikke så mye gehør for det som jeg håpte på. Klubben syntes han scoret for lite mål, forteller Solskjær.

Kings scoringsstatistikk var lite imponerende på den tiden. Nå har han imidlertid slått ut i full blomst. Cardiff satset i stedet på tre andre nordmenn, Mats Møller Dæhli, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget.

- Hvorfor fikk du gjennomslag for disse tre og ikke King?

- Vi trenger ikke gå inn på detaljer, men de kom inn på et annet tidspunkt enn da Joshua var aktuell, sier Solskjær, som gleder seg stort over stegene som King har tatt.

STORTALENTET: Ole Gunnar Solskjær forteller at Joshua King (t.v.) kunne herje på treninger med Manchester United-stjernene. Men det er først nå han har fått ut sitt enorme potensial. Foto: NTB Scanpix
STORTALENTET: Ole Gunnar Solskjær forteller at Joshua King (t.v.) kunne herje på treninger med Manchester United-stjernene. Men det er først nå han har fått ut sitt enorme potensial. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har fulgt Josh siden han var 16 år og var sikker på at han ville ta steget. Han har hatt de fysiske forutsetningene for å lykkes. Det har handlet om å bli mental klar også. Nå er han det. Han har blitt pappa og voksen, mener Molde-treneren.

- Litt vel lik Carew

Joshua King har blitt sammenlignet med John Carew, på godt og vondt.

- Joshua har kanskje vært litt vel lik Carew, som var veldig avslappet og sa selv at han kunne vært omtrent best i verden om han var enda mer profesjonell, sier Solskjær.

- Samtidig har Josh alltid vært seriøs og fokusert på fotballbana. Det har aldri vært noe galt der. Det er først og fremst skadene som har vært problemet. Nå som de er vekke, viser Joshua hvor god han kan være.

King og Solskjær har mistet kontakten nå, men Molde-treneren håper at 25-åringen kan slå hans egen scoringsrekord i Premier League.

- Jeg scoret 18 seriemål som mest i 1996/97. Bare Ian Wright og Alan Shearer scoret mer den seongen. Jeg håper Joshua slår meg, for det betyr i så fall at vi har en norsk spiss av toppklasse. Det trenger vi, sier Solskjær og smiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer