Anthony Martial og Jesse Lingard kan rekke Liverpool-kampen

Solskjær-beskjeden som får fansen til å juble

Nordmannen utelukker ikke at Anthony Martial og Jesse Lingard rekker Liverpool-kampen.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Simon Peach / PA Wire / NTB Scanpix
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Simon Peach / PA Wire / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Se Man United - Liverpool på TV 2 Sport 1 søndag klokka 15.05.

MANCHESTER (Dagbladet): Fredag morgen holdt Ole Gunnar Solskjær pressekonferanse to dager før rivalene Manchester United og Liverpool barker sammen på søndag.

Rammen er satt før kampen.

Manchester United ligger på den viktige fjerdeplassen ett poeng foran Arsenal og Chelsea. Før Ole Gunnar Solskjærs inntog i klubben lå de elleve poeng bak den siste Champions League-plassen.

Liverpool er nummer to på tabellen, bak Manchester City på grunn av svakere målforskjell, men rødtrøyene har spilt en kamp mindre.

Jürgen Klopps menn står med bare ett tap i ligaen denne sesongen. Det kom mot nettopp Manchester City.

- Jeg har spilt et par av disse selv. Jeg vet betydningen av kampen for fansen og alle som jobber her, men vår oppgave er å holde fokus og kanalisere all den energien til prestasjonsmodus på søndag, sier Solskjær.

Manchester United-fansen har større forventninger til denne kampen kontra det forrige oppgjøret, og nordmannen blir spurt om dette gjør ham stolt.

- Det handler ikke om stolthet. Vi har tatt noen steg i riktig retning i prosessen av å bli et lag som kjemper høyere opp på tabellen. Det handler ikke om stolthet, men den neste kampen, å ikke se tilbake, men framover.

Martial og Lingards skader

Manchester United tar imot Liverpool med selvtilliten i behold.

De røde djevlene gikk på sitt første tap under Solskjær mot PSG, men slo tilbake med 2-0-seier i åttedelsfinalen av FA-cupen mot Chelsea på mandag.

Liverpool kommer fra 0-0 mot Bayern München på Anfield i del én av Champions League-åttedelsfinalen.

United-stjernene Anthony Martial og Jesse Lingard pådro seg skader mot PSG. Først ble det meldt at de to ville være utilgjengelige i to-tre uker, men før Chelsea-kampen hevdet The Mirror at de kunne rekke Liverpool-kampen.

- Jeg håper og tror Anthony vil være klar. Jeg håper Jesse vil være klar fordi det er to forskjellige skader, sa Solskjær til Uniteds hjemmeside før pressekonferansen.

- Det er kanskje mer håp enn tro, med Anthony også, men han har sjansen. Uansett, vi håper også at Jesse rekker kampen. Vi får se. Vi har fortsatt et par dager igjen med trening, og de trenger å være en del av den.

- Chelsea-kampen viser at vi kan klare oss uten dem, men de vil spille kampen. Rekker de ikke kampen, bruker vi kanskje samme lag som mot Chelsea, utdyper Solskjær under pressekonferansen.

Pogbas forandring

Bortekampen mot Liverpool ble Jose Mourinhos siste kamp som United-manager. I 3-1-tapet var stjernespiller Paul Pogba en ubenyttet reserve.

- Han spiller nå, ler Solskjær.

- Han er en topp spiller som jeg har likt siden han var et barn. Han er en leder og verdensmester. Jeg vet ikke om de kommer til å mannsmarkere ham, som PSG gjorde. Nå har vi erfart det, legger nordmannen til.

Franskmannen, som scoret 2-0-målet mot Chelsea, står med ni mål og seks målgivende i alle turneringer siden Solskjærs ansettelse.

Nordmannen skrøt også av Ander Herrera, som også scoret mot Chelsea.

- Fra første minutt mot Chelsea endte han nesten opp som venstreving og vant ballen. Hvordan endte han opp der, lurte vi på. Det må vi se på video. Han har så mye lidenskap og vilje, sier Solskjær.

- En annerledes kamp

Liverpool-trener Jürgen Klopp tror søndagens kamp blir en annen enn den som endte 3-1 på Anfield.

- De er åpenbart fulle av selvtillit. Vi vil dra dit best mulig forberedt. Du vet aldri, det vil være helt åpent til fløyte går. Vi skal bruke tida fram til da, sa Klopp på sin pressekonferanse, et par timer etter Solskjær sin.

- Jose Mourinho er en enestående manager, men de hadde en tøff periode og det ser ut som de har fått funnet en løsning. Det blir en stor forskjell. De er et nytt lag med en ny stil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer