Premier League

Solskjær-besøk vekker oppsikt

United-manageren dukket opp med trenerteamet på U18-kamp dagen før storseieren over Chelsea. - Ikke vanlig, sier norsk United-redaktør.

OVERRASKET: Ole Gunnar Solskjær er genuint interessert i juniorspillerne i Manchester United. Derfor dukket han opp på U18-kamp med hele trenerteamet. Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Ole Gunnar Solskjær er genuint interessert i juniorspillerne i Manchester United. Derfor dukket han opp på U18-kamp med hele trenerteamet. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): På bildet nedenfor ser du scenene som varmer Manchester United-hjerter. Dagen før 4-0-seieren over Chelsea søndag, dukket Uniteds trenerteam opp på en U18-kamp.

Oppgjøret ble spilt mellom Manchester United og Sunderland. På sidelinja sto trenerteamet med Ole Gunnar Solskjær i spissen.

De unge United-gutta vant 3-0. Etter den andre scoringen, som var et mesterlig angrep, ble et tydelig fornøyd trenerteam zoomet inn av et TV-kamera. De frydet seg over målet og smilene satt løst.

- Det er ikke ofte du ser sånne bilder, sier Lars Morten Olsen, redaktør for United-Supporteren til Dagbladet.

FORNØYD, MEN SLITEN: Nemanja Matic bekrefter Ole Gunnar Solskjærs knallharde treningsregime, men har ingenting negativt å si om den norske manageren eller metodene. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

- Det er litt tilbake til Alex Ferguson-tida. Det var ikke uvanlig at han så noen juniorkamper. Men at hele trenerteamet dukker opp på denne måten, er ikke vanlig. Og i alle fall ikke med trenerne som var mellom Ferguson og Solskjær, påpeker Olsen.

- Ekte engasjement

Managerens tilstedeværelse går ikke upåaktet hen blant supporterne på sosiale medier. Nordmannen er flankert av Nicky Butt og Michael Carrick.

- Dette er ekte engasjement for ungdommen. Det liker jeg, skriver en supporter under YouTube-kanalen til Manchester United.

- Du ville aldri sett Mourinho der, skriver en annen supporter. En tredje skriver:

- Dette er så United. Jeg elsker det.

- Først og fremst tipper jeg Solskjær gjør dette fordi han er genuint interessert i hvordan juniorspillerne gjør det, sier Olsen.

- Men han vil også vise at det er tradisjon for å gjøre dette i United. Og for de unge spillerne må det gi en enorm boost at manageren står slik på sidelinja. De vil føle at veien opp til A-laget ikke er så veldig lang.

Manchester Uniteds hjemmeside skriver at U18-laget fikk en «flying start» på sesongen. Kampen ble spilt på Aon Training Complex lørdag ettermiddag.

Solskjærs besøk føyer seg pent inn i bildet av hvordan han ønsker at United skal framstå. De unge gutta skal opp og fram.

A-laget går gjennom en transformasjon. Mot Chelsea var spillernes snittalder 24 år og 227 dager. Det var den yngste troppen av samtlige Premier League-lag i helga.

- Gambling

Det er ingen tvil om at Solskjær, som ikke har trenermeritter internasjonalt, spiller et høyt spill. Lykkes han med å få fram en ny generasjon, slik Sir Alex fikk opp David Beckham og co, vil han bli stemplet som et geni. Mislykkes han, risikerer han å få merkelappen «naiv».

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Om transformasjonen og det mange mener var et svakt overgangsvindu sier Solskjær:

- Du kan kalle det gambling, men jeg er bare trofast mot det jeg tror på. Jeg tror på denne måten å lede klubben på. Jeg er betalt for å lede. Og dette handler ikke bare om å få resultater nå som kan hjelpe omdømmet mitt. Det handler om at klubben skal gå framover i riktig retning.

Stikkordet er unggutta.

- Hvis vi ikke tar disse avgjørelsene nå, så må de bli tatt om 12 måneder, 18 måneder eller 24 måneder. På et tidspunkt må unggutta bli en del av Manchester United. Det blir riktig å si at de kommer til å spille. De har imponert de siste seks ukene. Og de gjorde det den siste måneden før sommeren.

Mer enn tre poeng

Muligens så han en framtidig stjerne eller to på kampen lørdag. Han har uansett startet sesongen med vind i seilene.

- De fleste hadde kanskje forventet at han skulle kjøpe en midtbanespiller, men sånn ble det ikke. Seieren over Chelsea betydde mer enn tre poeng, sier Lars Morten Olsen.

Mandag venter en vanskelig bortekamp mot Wolverhampton på Molineux Stadium.