Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær blant tidenes beste United-spillere

Se topp 50.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I perfekt tid før jul. United lanserte i går kveld gigantboka «Manchester United Opus», en murstein på 850 sider som kommer med en minstepris på 34 000 kroner.

Boka presenterer klubbens historie, og Ole Gunnar Solskjær var med på presentasjonen av verket på Old Trafford i april.

- Det er flott å være involvert i dette, og jeg har allerede bestilt et eksemplar, sa Solskjær.

Solskjær på 22. plass

Så er også 33-åringen godt omtalt i boka, han ble som kjent matchvinner i Champions League-finalen i 1999.

Nordmannen har også fått plass på den ekslusive lista over Uniteds 50 beste spillere gjennom tidene. Journalister har stemt fram navnene for de røde fra Manchester.

Solskjær sniker seg inn på en 22. plass, foran størrelser som Sammy Mcllroy og Norman Whiteside. Han havner bak Wayne Rooney - som etter bare to år i klubben har fått status som den ellevte beste spilleren på Old Trafford noensinne.

- Det er fullt fortjent, og javisst er det moro for Ole Gunnar. Han har ikke fått den plassen for ingenting, den er fortjent etter ti år på Old Trafford, sier Lars Morten Olsen, redaktør av det norske medlemsbladet United-supporteren

SOLSKJÆR OG ROONEY FIKK PLASS: Ole Gunnar Solskjær havnet på 22. plass blant alle tiders United-spillere, slått av Wayne Rooney med 11 plasser. Foto: Scanpix/Ap
SOLSKJÆR OG ROONEY FIKK PLASS: Ole Gunnar Solskjær havnet på 22. plass blant alle tiders United-spillere, slått av Wayne Rooney med 11 plasser. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Er plasseringen riktig?

- Det er ingen dårlige spillere Ole Gunnar har foran og bak seg. Kanskje en 22. plass er riktig, i forhold til fotballspilleren han er og har vært?

Charlton foran Best

Lista toppes av sir Bobby Charlton, kapteinen fra Uniteds suksessperiode på 60-tallet. Hans lagkamerat George Best tar andreplassen, mens Sunderland-manager Roy Keane kaprer tredjeplassen.

- Jeg mener George Best er den største, han hadde et større reportoar enn Charlton, jeg mener plassene burde vært byttet om. Det er min mening, og ei sånn lista er alltid åpen for debatt, sier United-supporter Olsen.

Sju av dagens United-spillere har fått plass blant de 50 beste. Ryan Giggs er høyest plassert, rangert som Uniteds niende beste spiller i klubbens historie.

- Det er de i dagens stall som hører hjemme på lista. Men en spiller som Billy Meredith, en magiker med ballen, hadde kanskje fortjent å være inne.

- Har Rooney fortjent 11. plassen etter bare to år i klubben?

image: Solskjær blant tidenes beste United-spillere

- Jeg tror Rooney har potensial til å bli en ener i verden, men i 2006 synes jeg en 11. plass er litt høyt i forhold til de andre som er på lista.

Supporter med i boka

Olsen har fulgt United siden 1970 og er selv avbildet i boka, som én av 11 utvalgte supportere klubben har verden rundt.

- Jeg har ikke sett boka selv, og har neppe råd til å kjøpe den, sier Olsen.

Det er kanskje lov å håpe på julenissen?

• Debatt: Er Solskjær på rett plass? Er Charlton den aller største United-spilleren?

NUMMER ÉN: Sir Bobby Charlton topper lista over de beste United-spillerne gjennom hele klubbens historie.
NUMMER TO: United-fansen glemmer aldri George Best, legenden som døde i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!