- Solskjær ble truet med sparken i United

Skriver Roy Keane i sin nye bok.

TRUET: Tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane hevder Ole Gunnar Solskjær måtte beklage egen oppførsel overfor Sir Alex Ferguson. Alternativet var å få sparken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TRUET: Tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane hevder Ole Gunnar Solskjær måtte beklage egen oppførsel overfor Sir Alex Ferguson. Alternativet var å få sparken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane hevder Ole Gunnar Solskjær måtte beklage egen oppførsel overfor Sir Alex Ferguson. Alternativet var å få sparken.

De oppsiktsvekkende påstandene kommer fram i den oppdaterte versjonen av den kontroversielle irens selvbiografi. Der avslører Keane nye detaljer rundt episoden som resulterte i at han forlot den engelske storklubben, skriver Express.

I kjølvannet av 1-4-tapet for Middlesbrough høsten 2005 tok Keane et kraftig oppgjør med egne lagkamerater i et intervju med Uniteds egen TV-kanal. Det likte manager Alex Ferguson så dårlig at han forhindret intervjuet i å komme på lufta.

Nå hevder imidlertid Keane at disputten med skotten handlet like mye om at han også kom med kritikk av daværende assistenttrener Carlos Queiroz.

Ferguson grep inn Munnhoggeriet de to imellom skal ha utspilt seg foran øynene på resten av United-troppen, og ifølge Keane var keeper Edwin van der Sar eneste spiller som reagerte på det som ble sagt. Ferguson og Queiroz skal på sin side ha vært rasende.

- Du har ikke vist noen lojalitet mot lagkameratene dine, skal Queiroz ha sagt til iren underveis i ordvekslingen.

Den uttalelsen besvarte angivelig Keane ved å beskylde portugiseren for det samme.

- For noen år siden forlot du klubben etter 12 måneder for å ta Real Madrid-jobben. Våg ikke å stille spørsmål ved min lojalitet. Jeg hadde muligheten til å gå til Juventus og Bayern München. Og når vi først er i gang, så har vi snakket om treningene. Og vi er enige om at vi må gjøre litt forskjellige ting, skal United-kapteinen ha sagt.

Da Keane fulgte opp med å spørre Queiroz om han alltid elsket med kona på samme måte, grep angivelig Ferguson inn.

- Det er nok. Jeg har fått nok av dette, lød meldingen fra skotten.

Solskjær ville gå Kort tid etter at Keane forlot møterommet, skal Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes ha reist seg for å gjøre det samme. Ifølge iren skal det ha blitt oppfattet som en solidaritetshandling fra de to, som i etterkant ble bedt om å beklage oppførselen sin overfor Ferguson.

- Ifølge Ole var Rio (Ferdinand) enig med meg i at laget spilte svakt mot Middlesbrough. Spillerne begynte å snakke sammen, men Ole og Paul Scholes ville gå fordi de ikke ønsket å snakke om meg så lenge jeg ikke var til stede. Jeg elsker akkurat det, de viste meg litt lojalitet, hevder Keane i boken - og utdyper videre:

- Da Ole reiste seg for å gå, sa manageren «ikke følg etter ham» i en tydelig tone. Ifølge Ole kalte Carlos han inn på kontoret neste morgen, og ba han beklage overfor manageren at han forlot rommet - ellers ville han bli sparket.

Roy Keane spilte for Manchester United fra 1993 til 2005. I øyeblikket er han assistenttrener i Aston Villa.

(NTB)