Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær blir manager i Molde

Leder laget mot Celtic i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har signert en kontrakt med Molde Fotballklubb, opplyser klubben på sine egne nettsider

«Molde Fotballklubb har inngått en 3 ½ års avtale med Ole Gunnar Solskjær som ny manager i klubben. Ole Gunnar trer inn med øyeblikkelig virkning og vil lede laget mot Celtic FC i Europa League torsdag 22.oktober kl.21.05.», skriver klubben. 

- Nå har jeg hatt et år fri, ferie, kall det engasjement med guttelaget til Clausenengen, og jeg har lovet familien at vi skulle ta et år. Jeg begynte å bli sulten på å komme på et høyere nivå igjen, og har hatt dialog med Molde en stund. Det trigga meg, nå er jeg sulten på å vise hva vi kan få til sammen, sier Solskjær til Moldes egen tv-kanal.

Klokka 12.30 holder Molde pressekonferanse på Aker stadion, melder klubben.

Har vært beilere
Solskjær har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Cardiff i september 2014. Noe av tida har han brukt på å hjelpe Kristiansund i opprykkskampen i Obos-ligaen, samtidig som han har trent guttelaget til Clausenengen. 

Molde-jobben kommer etter et år med spekulasjoner om hvor Solskjærs neste stopp i fotballsirkuset blir. Tidlig i august bekreftet Solskjærs venn og rådgiver, fotballagenten Jim Solbakken, overfor Dagbladet, at Solskjær var i samtaler med Toronto FC om å overta MLS-klubben. 

At det ble Molde kom ikke helt overraskende på Solskjær. 

TILBAKE I MOLDE: Ole Gunnar Solskjær tar over klubben umiddelbart, melder klubben på sine nettsider.
Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
TILBAKE I MOLDE: Ole Gunnar Solskjær tar over klubben umiddelbart, melder klubben på sine nettsider. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix Vis mer

- Et comeback i Molde var nok venta, for det har jeg gjort før, men det ble et kortere opphold i Cardiff enn det jeg hadde forventa og håpa på. Jeg følte jeg forlot Molde i veldig god tilstand, og nå er jeg ønska tilbake. Det er kjekt, sier Solskjær selv.

Utfordrer Rosenborg
Det har ikke vært en selvfølge at Solskjær skulle ende i Molde, selv om han delvis venta det selv. Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen, har tidligere skrevet at det nærmest var utenkelig med et comeback i Molde nå

- Jeg vil ikke mene noe om hva slags kompromisser de har gjort nå. Det har nok mye med familien å gjøre, han vil hjem. De bygger hus. Det er nok det viktigste for han nå. Det er veldig bra for norsk fotball og Norge, sier Pedersen i dag, og er ikke i tvil om hvilken betydning signeringen har for fotballklubben Molde.

- Han er et trekkplaster for unge spillere, og jeg er overbevist om at de vinner mer med Solskjær. Molde kunne fått en danske, det har vært tre på lista deres, men ingen norske unge talenter går til Molde med en danske som trener. Kanskje spillerne som har vurdert å dra, blir, sier Pedersen. 

Og med Ole Gunnar på laget tror også Pedersen at klubbens rike onkler vil bidra enda mer framover.

- Mye tyder på at midlene er lagt til rette for å forsterke klubben, og at han får gjøre det på sin måte. I dette perspektivet kan han oppnå den samme suksessen som sist. Det er også et signal om at Molde nå igjen for alvor kan true Rosenborg. 

Solskjær selv er opptatt av å få Molde tilbake på vinnersporet igjen, og mener forutsetningene er mye bedre nå enn da han overtok Molde i januar 2011. 

- Vi må snu den trenden som har vært i år, da, at vi har hatt litt stang ut. Det må snus, og det er hverdagen som må gjøres skikkelig. Og det har jeg kjent på sjøl, er jeg sulten nok til å gjøre det som skal til, til å legge ned alle timene som skal til for å vinne tilbake de marginene de har hatt mot seg i år. Og det må spillerne tenke på også, sier Solskjær. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!