Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær blir ridder i mars

Slottet bekrefter St. Olavs Orden.

• Dagbladet 17. november 2007: Solskjær utnevnes til ridder

Slottet bekrefter at Ole Gunnar Solskjær får tildelt St. Olavs Orden hjemme i Kristiansund 29. mars.

Det var artistmanager Roar Stengrimsen fra Vestfossen i Buskerud som anbefalte kongen om å hedre den tidligere Manchester United-stjernen.

Ordenskanselliet på Slottet mente umiddelbart at Solskjær var en god kandidat, og tok kontakt med daværende Kristiansund-ordfører Dagfinn Ripnes.

- Jeg skrev et langt brev hvor jeg argumenterte hvorfor Solskjær burde hedres, sier Ripnes til Tidens Krav.

- Mange i hans posisjon blir playboyer og får stjernenykker. Ole Gunnar er akkurat den samme jordnære og snille gutten. Han har aldri glemt sine røtter, sier Ripnes.

Slottet har lagt liten vekt på Solskjærs karriere på gressteppet.

- Det er som medmenneske og rollemodell at Solskjær blir hedret, sier kansellisjef Egil Vindorum til Tidens Krav.

HEDRES IGJEN: Under Idrettsgallaen i Hamar i 2002 fikk Ole Gunnar Solskjær heder og ære som årets forbilde. Nå bekrefter Slottet at han også vil bli utnevnt til ridder, i mars. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
HEDRES IGJEN: Under Idrettsgallaen i Hamar i 2002 fikk Ole Gunnar Solskjær heder og ære som årets forbilde. Nå bekrefter Slottet at han også vil bli utnevnt til ridder, i mars. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media