Solskjær blir sponsorsjef

Parallelt med sponsorkrangelen er Ole Gunnar Solskjær i ferd med å bygge opp sin egen fotballbedrift. Han eier 30 prosent i selskapet Dynamic Solution AS. På firmaets hjemmeside tilbyr selskapet fotballproffene hjelp med å skaffe personlige sponsoravtaler.

Ole Gunnar Solskjær nekter for å ha økonomiske motiv når han ikke vil skrive under sponsorkontrakten med NFF. Samtidig sitter han som en av tre hovedaksjonærer som ønsker å tjene penger på nettopp sponsorformidling i framtida.

Sammen med bestevennen og forretningspartneren Jim Solbakken ønsker Ole Gunnar å bygge opp sin egen fotballbedrift. Selskapet som har fått navnet Dynamic Solution AS har blant annet ambisjoner om å tjene penger på personlige sponsorkontrakter til Solskjærs fotballkolleger.

Selskapets visjon er å: «...ivareta profesjonelle fotballspillere sine utenomsportslige aktiviteter og sørge for at deres økonomiske interesse er ivaretatt i form av økonomisk gevinst av disse aktivitetene».

Sponsoravtaler

Selskapet ble stiftet i Manchester i september i fjor. Solskjær og Solbakken har fått med seg Stavanger-millionæren og gründeren Tore Christiansen på eiersiden. De tre partene eier 30 prosent hver av selskapet. Ved selskapets lansering i november ble det gjort klart at Solbakken var ansatt som personlig leder for Solskjær.

Trioen Solskjær, Christiansen og Solbakken har imidlertid ikke tenkt å konsentrere all aktivitet rundt United-proffen. På selskapets hjemmesider tilbyr Dymanic Solution følgende tjenester:

  • Personlig agentservice for profesjonelle fotballspillere.
  • Arrangere personlige sponsoravtaler for profesjonelle fotballspillere.
  • Arrangere VIP-turer til England med mulighet til å møte United-stjerner.
  • Agentservice i samarbeid med FIFA-agentene.

Arbeidsplasser

Daglig leder i Solution AS, Jim Solbakken, dro rett fra møter i Oslo til besøk hos Ole Gunnar Solskjær i Manchester i går. Han avviser at selskapets forretningsidé kommer i konflikt med fotballforbundets sponsoravtale.

- Vi ønsker å være en sponsorformidler for norske fotballproffer i framtida, men det er ikke det vår motstand handler om. Vi kjemper for at spillerne skal få bestemme over seg selv, sier Solbakken.

- Men vil ikke deler av det økonomiske grunnlaget for bedriften falle bort dersom proffene signerer en slik avtale?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi er i startfasen og ønsker i utgangspunktet å samarbeide med flere instanser, også fotballforbundet. Dessuten driver vi også med rådgiving overfor spillerne, for å bevisstgjøre dem hvilke rettigheter de har, sier Solbakken.

Selskapets advokat, Frode Bjelland, som er den fjerde aksjonæren i Dynamic Solution, har ansvaret for selskapets kontrakter. Han har tro på at selskapet kan utvikle seg i framtida.

- Selskapet er i oppbyggingsfasen, og vi vil primært bygge vår aktivitet rundt Ole Gunnar Solskjær. Vi vil primært konsentrere vår virksomhet rundt rådgivning og sponsormarkedet. I tillegg til Ole Gunnar har vi representert Ronny Johnsen, Eirik Bakke og Steffen Iversen i sponsorsaken med fotballforbundet, sier Bjelland til Dagbladet.

Ikke informert

Fotballforbundet har ifølge markedssjef Ronny Aasland ikke blitt informert under forhandlingene om at Solskjærs firma ønsker å formidle sponsoravtaler.

- Men dette viser at Solution er en aktør i markedet på lik linje med andre, sier Aasland

- Dette viser at de jobber for å tjene penger?

- Det er sannsynligvis en riktig vurdering. De gjør dette for å tjene penger. Og det er jo lovlig.

- Stiller dette Solskjærs argumentasjon i et underlig lys?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Fotballpresident Per Ravn Omdal og generalsekretær Karen Espelund ønsker ikke å kommentere Solskjærs involvering i aksjeselskapet.

Ole Gunnar Solskjær var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

Dynamic Solution AS

  • Selskapet ble stiftet i september i år i Manchester.
  • Solskjær selv, hans personlige leder Jim Solbakken og styreformann Tore Christiansen har hver 30 prosent av aksjene. Advokat Frode Bjelland eier de resterende 10 prosentene.
  • Ole Gunnars far, Øyvind Solskjær, utgjør sammen med Solbakken, Bjelland og Christensen selskapets styre. Jim Solbakken er selskapets daglige leder.
  • Selskapet ønsker ifølge sin egen hjemmeside å tilby personlig agentservice til profesjonelle fotballspillere, arrangere personlige sponsoravtaler, arrangere VIP-turer til England og tilby et samarbeid med fotballagenter ved spilleroverganger.

  • I tillegg vil de drive rådgiving overfor yngre spillere.

BEDRIFTSBYGGER: Ole Gunnar Solskjær vil skaffe avtaler for sine proffkolleger.