Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær blir spurt om å bli manager

Hvis Malcolm Glazer kjøper United.

(Dagbladet.no): Malcolm Glazers forsøk på å kjøpe opp United har ført til ville protester fra fansen.

Hvis amerikaneren lykkes med sitt bud på 9,6 milliarder kroner for Old Trafford-klubben, vurderer faktisk flere av dem å starte en ny klubb - United FC.

Og der skal Ole Gunnar Solskjær være tiltenkt rollen som manager.

Planleggingen startet

- Når klubben er stiftet, starter jobben med å knytte til seg folk som støtter saken. Ole Gunnar Solskjær og Eric Cantona, som begge har vært delaktige i kampanjen, vil bli kontaktet fordi vi tror at de kan takke ja til stillinger som spiller eller manager, sier en kilde til Football 365.

Solskjær er den eneste aktive spilleren som har protestert mot Glazers oppkjøp.

- Jeg er absolutt på fansens side, de ønsker ham ikke i klubben. Jeg synes United er i gode hender i dag, har Solskjær uttalt til The Sun.

Ifølge Sunday Mirror skal planleggingen av United FC være langt på vei. Ideen til klubben ble født allerede i 1998, da Rupert Murdoch forsøkte seg med et oppkjøp.

FJELLSTØTT MOT GLAZER: Ole Gunnar Solskjær har fått enda større heltestatus etter at han uttalte seg mot Malcolm Glazers oppkjøpsplaner. FOTO: SCANPIX
FJELLSTØTT MOT GLAZER: Ole Gunnar Solskjær har fått enda større heltestatus etter at han uttalte seg mot Malcolm Glazers oppkjøpsplaner. FOTO: SCANPIX Vis mer

Klubbemblem og drakt skal allerede være designet, og planleggerne skal ifølge den engelske tabloiden kontakte bystyret om muligheten for å spille hjemmekampene på City of Manchester Stadium.

Forbannet på lekkasje

Bakmennene bak den nye klubben skal ifølge Daily Mirror ha støtte fra Manchester United Supporters Association (IMUSA) og Shareholders United.

Men sistnevnte organisasjon, som har 20.000 fans som medlemmer, er forbannet over at planene om et nytt United har kommet ut i media.

- Tanken om et United FC skal ikke ses på som noe annet enn løse planer i tilfelle det utenkelige skulle skje, sier pressetalsmann Oliver Houston til Dagbladet.no.

Han ber United-fansen om å roe seg ned, og holde alt fokus på å forhindre Glazer-kjøpet.

- Vi har ikke blitt enige om hvilken form en eventuelt ny klubb skal ha. Dette er bare en av mange modeller det jobbes med, sier han.

- Helt og legende

Men selv om Solskjær neppe blir spurt om å lede noen ny klubb med det første, ønsker gruppen å poengtere hvilken enorm status han har blant fansen. Og den har ikke blitt mindre etter at kristiansunderen uttrykte sin misnøye med Glazer.

På Shareholders Uniteds hjemmesider er det et bilde av Ole Gunnar, ledsaget av teksten: «Legende er ikke i nærheten av dekkende».

- Vi er beæret over at han støtter oss. Solskjær er en helt og legende for fansen, og det vil han alltid være, mener Houston.

Pressetalsmannen er opptatt av at nordmannen, som kom fra Molde i 1996, ikke skal føle at han er i noen lojalitetskonflikt mellom ledelsen og fansen.

- Fokuset hans bør være på å bli frisk og spille for Manchester United igjen. Jeg håper ikke at han føler at disse mediehistoriene fører til at vi legger enda mer press på hans skuldre. Han har allerede gjort mer enn nok for oss, sier Houston til Dagbladet.no

VOLDSOMME PROTESTER: United-fansen har hatt flere aksjoner mot oppkjøpsplanene. Hissige supportere har også <a href=http://www.dagbladet.no/sport/2005/02/09/422903.html>truet</a> amerikaneren.
STRIDENS KJERNE: Malcolm Glazer er kjøpekåt. Hvorfor fansen frykter ham, kan du lese mer om <a href=http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/02/10/423004.html>her</a>.