Solskjær blir United-trekkplaster i Sør-Afrika

VM-spillerne gis fri.

(Dagbladet.no): Manchester United drar på treningsleir til Sør-Afrika i juli. Ole Gunnar Solskjær blir en av klubbens publikumsmagneter under en turnering i landet, bekrefter United-direktør sir Bobby Charlton.

- Vi er trygge på at vi får se mange kjente fjes i Vodacom Challenge, som Ryan Giggs, Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes, sier Charlton til Uniteds hjemmeside.

De tre er nemlig ikke blant United-spillerne som reiser til VM-sluttspillet. Stjerner som blant andre Wayne Rooney, Mickael Silvestre, Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooy og Louis Saha ventes å få hvile etter en tøff turnering i Tyskland.

- Etter at troppene tas ut 22. mai vet vi hvem på førstelaget som blir med på Sør-Afrika-turneringen, sier Charlton.

Han legger ikke skjul på at klubben gjerne vil gi skadeforfulgte, og ikke minst urutinerte spillere, sjansen i sommer.

- Vi ser på dette som en mulighet til å la noen av våre kommende stjerner vise seg fram mot noen av verdens beste, sier legendespissen.

United møter spiller kamper i tre forskjellige byer på turneringen: Orlando Pirates (Durban, 15. juli), Kaizer Chiefs (Cape Town, 18. juli), pluss ett nytt møte med et lagene i Pretoria 22. juli.

MATCHES PÅ SOMMERTURNÉ: Ole Gunnar Solskjær er en av tre United-stjerner som garanteres i en turnering i Sør-Afrika. Her mot Sunderland langfredag. Foto: Scanpix/Reuters
MATCHES PÅ SOMMERTURNÉ: Ole Gunnar Solskjær er en av tre United-stjerner som garanteres i en turnering i Sør-Afrika. Her mot Sunderland langfredag. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer