- Solskjær bør sette seg ned i stedet for å sutre som ei lita jente

Småampert da Molde gikk til semifinale.

1-0: NM i fotball 2013, kvartfinale: Moldes Even Hovland header inn 1-0 i NM-kampen i fotball mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion onsdag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
1-0: NM i fotball 2013, kvartfinale: Moldes Even Hovland header inn 1-0 i NM-kampen i fotball mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

• Molde - Mjøndalen 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Hadde kampen på Aker Stadion blitt blåst av etter 20 minutter i dag, skulle Molde sagt seg fornøyd med 0-0.

Men etter at Mjøndalen hadde løpt fra seg innledningsvis, var det Molde som kjørte kampen. Flere gode muligheter før pause kulminerte med et frispark fra Joona Toivio som smalt i stolpen, men Vegard Hansens gutter holdt til pause.

Hull på byllen
Men ikke stort lenger. Kun minutter ut i andre omgang lå ballen i nettet bak en god Ivar Andreas Forn. Moldekaptein Even Hovland nikket ballen i mål via tverrliggeren, og med det var de regjerende seriemesterne i ledelsen.

- Det er alltid godt å score mål. Vi løftet oss i den andre omgangen og alt i alt synes jeg vi vant fortjent, sier målscorer Hovland til NRK etter kampen.

Etter scoringen slappet Molde mer av, men med unntak av et par halvsjanser kom Mjøndalen aldri helt opp på det nivået de hadde innledningsvis.

HARDE TAK: Christian Gauseth (t.h.) i en av mange dueller i dagens kamp. Mot slutten rant det litt over for Mjøndalen-spilleren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HARDE TAK: Christian Gauseth (t.h.) i en av mange dueller i dagens kamp. Mot slutten rant det litt over for Mjøndalen-spilleren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I stedet for en utligning ble det i stedet 2-0 etter at en god Zlatko Tripic fikk tråklet seg igjennom bortelagets forsvar.

Amper avslutning
Mot slutten gikk det ei kule varmt for bortelagets Christian Gauseth. Han kom med noen klare meldinger til Ole Gunnar Solskjær, og sa til NRK etter kampen at han synes Molde-manageren burde holde seg i ro.

- Solskjær bør sette seg ned i stedet for å sutre som ei lita jente, er den klare meldingen fra Mjøndalen-spilleren før han fortsatte.

- Men Molde var gode i dag. Jeg kommer til å heie på dem videre.

- Glad for avansement
Solskjær selv tok meldingene fra Gauseth med knusende ro.

- Jeg kjenner han godt. Han er svigersønnen til Ole Erik Stavrum. Han lagde litt mange frispark mot slutten, men det er sånn det skal være i cupen, sier Solskjær til NRK.

Videre gjorde han det klart at han synes gutta hans vant fortjent i kveld.

MANGE MULIGHETER: Moldes Daniel Chima Chukwu hadde mange muligheter til å notere seg i målprotokollen i kveld, men måtte gå målløs av banen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
MANGE MULIGHETER: Moldes Daniel Chima Chukwu hadde mange muligheter til å notere seg i målprotokollen i kveld, men måtte gå målløs av banen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er glad for at vi går videre. Det var et meget godt lag vi møtte de første 20 minuttene, men etter at de fikk løpt fra seg litt føler jeg vi kjørte kampen, avslutter han.

Helt på tampen så Solskjær at dette kom til å gå veien, og satte innpå 15 (!) år gamle Sander Svendsen. Den samme Svendsen som tidligere i år ble den nest yngste Tippeliga-spilleren gjennom tidene.