Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær brøt tausheten: Svarte på temaet han ble slaktet for i september

- Jeg tror det er et vanskelig overgangsvindu.

VIL TILBAKE TIL FOTBALLEN: Ole Gunnar Solskjær sier han bare venter på det rette tilbudet.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL TILBAKE TIL FOTBALLEN: Ole Gunnar Solskjær sier han bare venter på det rette tilbudet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Like etter at Ole Gunnar Solskjær (41) skiltes fra Cardiff i september, ble nordmannen kraftig kritisert av tidligere Monaco-direktør Tor-Kristian Karlsen i Dagbladet.

- Jeg synes Solskjær gikk inn i jobben veldig uforberedt. Solskjær beviste at han ikke hadde forutsetninger for å forstå overgangsmarkedet. Det ble på en måte hans bane, sa Karlsen til Dagbladet.

- Det som ble avgjørende, var kjøpene Solskjær gjorde i januar. De tidlige disposisjonene. Resten ble en direkte konsekvens av dét. Han tok over et lag som var på vei mot nedrykksstriden i Premier League. Da burde han hatt en klar plan for hvordan de skulle redde plassen. I stedet startet han å prate om et treårsperspektiv. Det var feil, fortsatte den nåværende rådgiveren.

- Er vanskelig I dag hadde Solskjær en gjesteopptreden som ekspert hos Sky Sports, hvor han fulgte kampene mellom Manchester United - Liverpool og Swansea - Tottenham med blant andre Jamie Carragher. Helt på tampen av sendingen fikk 41-åringen spørsmål av Liverpool-legenden om akkurat det han ble kritisert for av Karlsen i september.

Carragher ville vite om Solskjær faktisk fikk de spillerne han ønsket seg i januar. Solskjær valgte imidlertid å ikke svare konkret på spørsmålet, men heller mer generelt.

- Jeg tror det er et vanskelig overgangsvindu. Klubbene vil ikke selge sine beste spillere i januar, så det er vanskelig, sier Solskjær.

Har avslått tilbud Det sa kristiansunderen like etter en lengre prat om hvilket press Brendan Rodgers befinner seg under etter 3-0-tapet for Manchester United. I forlengelsen av det spurte programlederen, med en humoristisk undertone, om hvorfor Solskjær egentlig vil tilbake til fotballen når det til tider kan storme sånn rundt managere.

- Fordi jeg elsker det. Jeg vil tilbake til fotballen en dag, sier Solskjær med mektige Old Trafford i bakgrunnen.

Etter at han sluttet som Cardiff-manager, har Solskjær frem til nå vært lite snakkesalig. Han har ikke kommentert noe rundt det som kan bli en rettssak mellom han og Cardiff, på grunn av det som skal være uenigheter om sluttpakken mellom Solskjær, støttespillerne hans fra tiden i Wales og klubben.

På direkten i dag bekreftet han imidlertid at han har allerede har fått flere muligheter til å vende tilbake til treneryrket. Han har likevel ikke noe hastverk med å finne seg en ny jobb. Han trives godt med å få bruke mer tid på barn og kone hjemme.

Venter på det rette Om den rette klubben presenterer et tilfredstillende tilbud, er imidlertid Solskjær klar for entre fotballmanesjen igjen.

- Hvis du er en fotballmann, så ønsker du å være med. Dette er det beste stedet. Det er akkurat som å være hjemme igjen. Dette har inspirert meg, sier Solskjær om å være tilbake på Old Trafford.

- Handler det om at du må bevise noe?

- Det handler ikke om at jeg må bevise noe, det er om når det rette tilbudet kommer. Det har ikke kommet så langt, forteller Solskjær.