STRÅLENDE START: Ole Gunnar Solskjær fikk en ellevilt god start som Manchester United-manager lørdag kveld. Etterpå tok han seg god tid med pressen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
STRÅLENDE START: Ole Gunnar Solskjær fikk en ellevilt god start som Manchester United-manager lørdag kveld. Etterpå tok han seg god tid med pressen. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Ole Gunnar Solskjær fikk en perfekt start i Manchester United

Solskjær brukte Molde-formel i superkampen

United slo Cardiff 5-1 på bortebane i Solskjærs første kamp som manager.

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) fikk en perfekt start som manager i Manchester United da hans gamle lag Cardiff City ble slått 5-1 på bortebane lørdag kveld.

Et lekent og heltent United-lag var alt det det ikke var under José Mourinho, og kjørte over lille Cardiff.

Marcus Rashford scoret det første målet på et frispark, Ander Herrera det andre på et langskudd, Anthony Martial det tredje etter vakkert klikk-klakk-spill, før Jesse Lingard - først på en billig straffe, så ved å ta med seg ballen rundt keeper - ordnet Uniteds fjerde og femte mål.

Et eneste stort smil

Etterpå gliste Solskjær fra øre til øre da han ankom pressekonferansen på Cardiff City Stadium.

Han brukte selvsagt mye tid på å hylle fansen, som sang navnet hans nærmest gjennom hele oppgjøret, og ikke minst stilte med norsk flagg og flere «20LEGEND»-bannere.

- De er verdens beste fans. Det er bare hyggelig å se banneret med mitt navn på. Jeg håper jeg gjør en god nok jobb de neste månedene til at de fortsatt synger navnet mitt når noen andre får jobben, sier Solskjær, som er ansatt som vikarierende manager ut sesongen.

Han innrømmer imidlertid at han gjerne ønsker å beholde jobben i kanskje verdens største fotballklubb lenger enn siste seriekamp.

- Det frister selvfølgelig å fortsette. Dette er kjempeartig. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for at dette skal vare så lenge som mulig, om det er gjennom spill i FA-cupen eller til og med Champions League, sier han.

SOM I MOLDE: Ole Gunnar Solskjær røpet i kveld at han har sagt akkurat det samme til Uniteds superstjerner som han gjør til Daniel Chima Chukwu og resten av Moldes mannskap hjemme. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
SOM I MOLDE: Ole Gunnar Solskjær røpet i kveld at han har sagt akkurat det samme til Uniteds superstjerner som han gjør til Daniel Chima Chukwu og resten av Moldes mannskap hjemme. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg får hyllesten

- Hva kan du si om forvandlingen disse spillerne har hatt siden sist kamp?

- Det er veldig, veldig tilfredsstillende å se dette. Gutta er gode fotballspillere, og det er de som har gjort en fantastisk jobb i dag, men så er det jeg som får hyllesten. Den er det de som skal få. Hadde vi tapt, skulle jeg tatt skylda også.

- Hva kan du ta med deg fra denne kampen?

- Det er mye positivt jeg kan ta med meg. Innstillingen og utførelsen. Innstillingen har vært fantastisk. Det har vært ei vanskelig uke, så at gutta er så fokuserte er imponerende, sier Solskjær.

- Hva har vært budskapet ditt siden din første trening med gutta torsdag morgen?

- At de skal gå ut og spille fotball som da de var unger, sier Solskjær til Dagbladet.

- Som i Molde

Han drar en parallell til en kjent formel han også bruker med spillerne sine i Molde:

- Jeg sa til spillerne som jeg gjør til Molde-spillerne: Jobb hardere enn dem, spill ballen, løp framover og bakover. Når du har så gode spillere, blir det bra, sier han.

Solskjær skryter også av revitaliserte Paul Pogba.

- Paul Pogba kan spille i flere posisjoner. I dag gjorde han det strålende, sier han om verdensmesteren.

Slagen Warnock

SUKSESS: Solskjær har åpenbart funnet tonen med United-gutta fra start. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Solskjær har åpenbart funnet tonen med United-gutta fra start. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cardiff-manager Neil Warnock framsto som en slagen mann på pressekonferansen etter oppgjøret. Han var ikke veldig imponert over måten gutta hans traff med forsvarsspillet.

- Vi forsvarte oss som et amatørlag. United kommer til å få mye tøffere motstand enn oss sånn som vi framstår i dag, sier han.

- Hva tror du Solskjær tenker om kampen?

- Han blir skuffet over at de ikke scorer åtte eller ni i dag. Hva tror du? Han vil heller sitte i sin garderobe enn min i kveld.