Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Solskjær danser seg tilbake»

Utenlandske aviser forenes i Solskjær-jubel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Få vet som nordmenn å dyrke sine idrettshelter i medgang. Noen hevder likevel - og kanskje med rette - at vi er navlebeskuende, og at det er resten av verden som har et problem når de ikke skjønner hvor stor en norsk idrettsprestasjon er.

I går gikk vi av skaftet igjen. Ole Gunnar Solskjærs første scoring for Manchester United på 1073 dager førte til noe så sjeldent som rørende forsoning blant supportere av forskjellige engelske klubber, som vanligvis kaller hverandre idioter.

Forenes

Scoringen utløste nemlig ikke bare gåsehud hos norske United-supportere. Selv enkelte Liverpool-supportere ble sentimentale da Solskjær bukket til fansen i dypeste takknemlighet.

«Klump i halsen..Så fortjent, så fortjent etter all motgang Ole G. All honnør også til Fergie som aldri gav deg opp. Utrolig artig! Stå på videre!, skriver en med nicket Liverpool-supporter i Dagbladet.nos kommentarfelt.

I dag er vi nordmenn likevel ikke alene om å hylle Solskjær. Også engelske aviser er tydeligvis blitt glade i en norsk 33-åring fra Kristiansund.

Ikke klar for historiebøkene

«Solskjær danser seg tilbake mens United soler seg på toppen», heter det i tittelen i The Independent.

DET VAKRESTE ØYEBLIKKET: I går ble 1073 dagers venting historie. Ole Gunnar Solskjær satte inn 3-0 for Manchester United, og i dag får nordmannen velfortjent hyllest fra blant annet engelsk og svensk presse. Foto: REUTERS
DET VAKRESTE ØYEBLIKKET: I går ble 1073 dagers venting historie. Ole Gunnar Solskjær satte inn 3-0 for Manchester United, og i dag får nordmannen velfortjent hyllest fra blant annet engelsk og svensk presse. Foto: REUTERS Vis mer

«Den norske spissen hadde ikke scoret i Premier League siden april 2003, og i en særs tilfredsstillende forestilling fra United, var det han som stjal showet. Etter flere omfattende kneoperasjoner og nesten tre års rehabilitering, vil mannen som scoret det viktigste målet i Uniteds historie aldri bli glemt av klubbens supportere. Da han dyttet ballen i mål på Louis Sahas pasning, viste han at han ikke er klar for å gå inn i historebøkene til en svært berømt fotballklubb riktig ennå», skriver avisa.

The Times konstaterer i tittelen at Solskjær forseglet Uniteds overlegenhet, og oppsummerer United-målene på denne måten:

«Om det vakreste av dem kom fra en franskmann med et flott skudd fra 18 meter, kom det mest verdsatte fra Solskjær.»

Sparte det beste til slutt

Daily Mail påpeker at savnet etter Wayne Rooney knapt var merkbart på The Valley, og at de to første målene fra Darren Fletcher og Louis Saha punkterte kampen.

«Men de sparte det beste øyeblikket til slutt.», skriver avisa, og legger til at nordmannens scoring hadde en stor porsjon romantikk knyttet til seg.

Det sitter langt inne for våre svenske naboer å strø rundt seg med lovord om norske idrettsprestasjoner, men også de gjør et unntak i tilfellet Ole Gunnar Solskjær.

«Nå skinner Solskjær over Manchester U igjen», skriver Expressen, og legger til at de røde djevlene kan glede seg over å ha «skyttekungen» Solskjær tilbake.

image: «Solskjær danser seg tilbake»

Det gjør vi også.

• Din mening: Tror du Solskjær er tilbake på sitt beste allerede?

<B>PUSS OG SUSS:</B> Patrice Evra pusser skoene til Solskjær, mens resten av lagkameratene kommer stormende til for å delta i feiringen av en meget etterlengtet scoring.