Solskjær dropper EM

Ole Gunnar Solskjær blir nå fristilt av landslagsledelsen til å droppe EM-sluttspillet. Hans samboer, Silje Lyngvær, har termin samme dag som Norge spiller mot Slovenia. - En fødsel er jo langt viktigere enn fotball, sier landslagslege Lars Engebretsen til Dagbladet.

Ole Gunnars pappa-debut kommer svært ubeleilig på landslagsledelsen. I fjor droppet Tore André Flo kvalik-kampen mot Hellas for å være ved sin gravide samboers side i forkant av fødselen. Ingen blir overrasket om Ole Gunnar Solskjær gjør det samme når landslaget reiser ned til EM den 7. juni.

Presedens

- Det Tore André gjorde skapte presedens for hvordan slike spørsmål håndteres i landslaget. Derfor er det ikke unaturlig om Ole Gunnar gjør det samme nå, sier Engebretsen.

Landslagslegen garanterer at ingen i landslagsledelsen kommer til å legge press på superspissen.

- Alt er opp til Ole Gunnar. Velger han å ikke bli med, så respekterer vi selvsagt det.

Engebretsen mener det beste vil være å ta avgjørelsen om deltakelse tidlig.

- I tilfellet med Tore André ble vi enige om at han droppa kampen veldig tidlig. Det blir sikkert også gjort i Ole Gunnars tilfelle, sier Lars Engebretsen.

- Råder ham til å bli hjemme?

- }Jeg sier bare at det er opp til Ole Gunnar selv å vurdere.

Lyst

Sembs assistent-trener, Harald Aabrekk, har nettopp vært i England og besøkt Solskjær. EM-dilemmaet var også et av samtaleemnene.

- Ole Gunnar sa vel til meg at han fortsatt hadde lyst på EM, men vi får finne ut hva vi gjør. I en sånn situasjon, skjønner jeg godt at man vurderer å droppe en fotballkamp. Tore André fikk jo fri i fjor, sier Aabrekk til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at Solskjær i utgangspunktet er selvskreven i troppen.

- Han imponerte meg der borte i England. Selv om han er på benken til tider, så står han på. Jeg må innrømme at han er en spiller etter mitt hjerte. En spiller som kan være med på å snu og avgjøre kamper.

Derfor er det ingen ønskesituasjon landslaget har havnet i. Fotballforbundet vil garantert gjøre alt de kan for å legge forholdene til rette, hvis Ole Gunnar velger å være med.

- Ole Gunnar Solskjær er så proff at den avgjørelsen han tar uansett blir den riktige, mener Harald Aabrekk.

BLIR MAMMA OG PAPPA: Ole Gunnar Solskjær og Silje Lyngvær venter famileforøkelse i juni. Trolig kolliderer fødselen med fotball-EM. Da blir Solskjær hjemme hos samboeren i Manchester.