Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Peter Whittingham

Solskjær-elev døde

Peter Whittingham (35) døde etter fallulykke.

Kritisk: Peter Whittingham har nesten 500 kamper for Cardiff, og er beskrevet som en klubblegende. Foto: Wikipedia
Kritisk: Peter Whittingham har nesten 500 kamper for Cardiff, og er beskrevet som en klubblegende. Foto: Wikipedia Vis mer

Dagbladet skrev i går om at Peter Whittingham lå på sykehus med alvorlige hodeskader, som meldt både av BBC og flere britiske aviser, blant dem The Independent.

Nå rapporterer Wales Online og flere britiske medier at den tidligere Cardiff- og Aston Villa-spilleren er død.

Whittingham skal ha fått skadene etter et tilfeldig fall på en pub i byen Barry om kvelden den 7. mars.

35-åringen ble liggende til intensiv behandling på Universitetssykehuset i Cardiff, inntil han i dag døde. Dødsfallet bekreftes nå også av hans tidligere klubb Cardiff.

image: Solskjær-elev døde

Whittingham etterlater seg en gravid kone.

I en uttalelse fra politiet i South Wales het det i går:

«På dette stadiet er det ingen bevis eller antydning om en kriminell handling, og det ser ut til at skaden var forårsaket av et tilfeldig fall.. Vi fortsetter etterforskningen av omstendighetene rundt hendelsen.»

Spilte under Solskjær: Whittingham spilte for Solskjær da han var manager en kort periode i Cardiff. Foto: Wikipedia
Spilte under Solskjær: Whittingham spilte for Solskjær da han var manager en kort periode i Cardiff. Foto: Wikipedia Vis mer

Whittingham startet sin karriere i Aston Villa, hvor han spilte mer enn 50 seriekamper. Han står også oppført med 17 U21-landskamper for England.

I Cardiff er han regnet som en klubblegende med 459 kamper og 98 mål gjennom ti år. Mange av scoringene blir beskrevet som «spektakulære langdistansemål.»

Solskjær sørger

Whittingham var også sentral i Cardiffs opprykk til Premier League i 2013, og hadde Ole Gunnar Solskjær som manager i en periode.

I en uttalelse gjengitt av britiske medier uttrykker Ole Gunnar Solskjær stor sorg etter tapet av sin tidligere elev.

- Det er med dyp sorg jeg har mottatt nyheten om at Peter Whittingham har gått bort. Peter var en fantastisk fotballspiller og et nydelig menneske, åpner Solskjær.

Han fortsetter:

- Jeg elsket virkelig å jobbe med ham i min tid i Cardiff. Det er vanskelig å tro at han er blitt tatt fra oss i en så ung alder. Peter vil bli dypt savnet og tankene våre er med familien i denne triste tida.

Da Solskjær fikk sparken i 2014, var Whittingham ute i media med støttende ord.

- Alle spillerne har høye tanker om Ole. Han var en god manager, sa han til VG den gang.

Kondolanser

I ettermiddag publiserte flere klubber, medier, spillere og forbund i den britiske fotballfamilien sine kondolanser på sosiale medier.

image: Solskjær-elev døde
image: Solskjær-elev døde
image: Solskjær-elev døde
Hele Norges coronakart