ANNERLEDES: Mason Greenwoods drakt er annerledes enn den de øvrige Manchester United-spillerne bruker. Det kan du se på logoen (rød ring), bokstavene og selve tallet (små hull i Manchester Uniteds tall). Foto: John Walton/PA/NTB Scanpix
ANNERLEDES: Mason Greenwoods drakt er annerledes enn den de øvrige Manchester United-spillerne bruker. Det kan du se på logoen (rød ring), bokstavene og selve tallet (små hull i Manchester Uniteds tall). Foto: John Walton/PA/NTB ScanpixVis mer

Solskjær-elevens drakt fikk flere til å sperre opp øynene

Mason Greenwood er en av de største talentene i Manchester United. Det kan likevel virke som om noen i klubben ble tatt på senga da han fikk sin debut mot PSG.

17 år gamle Mason Greenwood ble den yngste spilleren i Manchester Uniteds historie til å spille i Champions League. Det skjedde da han kom inn på Parc des Princes i den uforglemmelige snuoperasjonen mot PSG forrige uke.

United manglet ti førstelagsspillere på grunn av skader, noe som gjorde at Greenwood, sammen med ungguttene Tahith Chong, James Garner og Angel Gomes, ble tatt ut i troppen som reiste til Paris.

Greenwood ble kastet til ulvene med tre minutter igjen å spille, og fikk gleden av å være en del av den dramatiske avslutninger da Marcus Rashford avgjorde kampen på straffespark på overtid.

Om personen(e) som har ansvaret for Uniteds drakter ble tatt på senga av at Greenwood skulle spille kampen, vites ikke med sikkerhet, men det er én ting som kan tyde på det.

Spesiell drakt

De som var veldig oppmerksomme under kampen, fikk kanskje med seg at det var noe rart med drakta til Greenwood. Det viser seg nemlig at tallet 54 og navnet «Greenwood» ikke ble trykket før Manchester United kom til Paris.

Og det spesielle med det?

Drakta skal i stedet ha blitt trykket i PSGs supporterbutikk. Den franske klubbens logo plassert på fire- og femtallet er iallfall et bevis på at den ble trykket i PSG-regi. Selve fonten, som brukes på navnet «Greenwood», vitner også om at drakta ikke ble trykket i Manchester. Bokstavene er de samme som PSG bruker på sine drakter.

Det er flere som har fått med seg dette, og PSG-fans har blant annet ønsket å starte en underskriftskampanje for å få Manchester United diskvalifisert, for brudd på UEFAs draktregler. Det skriver Manchester Evening News. Fansen som ønsker dette skal etter reglementene ha en dårlig sak.

Det er likevel en siste desperat handling for en supportergruppe som er sulteforet på Champions League-suksess, etter at det franske storlaget to ganger har røket ut av turneringen på verst tenkelige vis etter en solid ledelse fra første kamp (4-0 til 1-6 mot Barcelona den andre).

Det er iallfall lett å forestille seg at den noe spesielle drakta kan bli verdifull, om Greenwoods karriere skulle skyte fart de nærmeste åra.

Bøtter inn mål

Og det er mange som mener at Greenwood, som har imponert stort for Manchester Uniteds U18 og U23 denne sesongen, har en lovende karriere foran seg.

17-åringen har bøttet inn mål, og står med 22 scoringer på 22 kamper for Manchester Uniteds U18 og U23.

Den offensive midtbanespilleren/spissen ble raskt fast inventar på U18-laget allerede som 16-åring, etter først å ha blitt hentet opp på laget i en alder av 15.

Det første som tydet på at 17-åringen kunne få sin debut allerede denne sesongen, var at han ble tatt ut til Manchester Uniteds USA-tur under oppkjøringen til inneværende sesong i sommer.

Den målfarlige spilleren har imponert over lengre tid, og var også å finne på benken i Champions League-kampen mot Valencia, da José Mourinho styrte skuta tidligere i sesongen. Han har trent med A-laget ved flere anledninger.

SLÅTT NED AV TILSKUER: Aston Villa-stjernen Jack Grealish ble slått ned av en tilskuer i søndagens Championship-oppgjør mot rivalen Birmingham. Video: Viasport/Viaplay. Vis mer Vis mer

Uforglemmelig kveld

Greenwood startet karrieren som midtbanespiller, men har seinere utviklet seg til å bli spiss. Han omtales som en spiller som er god med begge beina, og tar gjerne dødballer med «feil fot».

Forrige sesong scoret han 17 mål på 17 kamper for U18, og ble kåret til ligaens beste spiller da United gikk til topps i League North. Han har også spilt for England U17 og U18.

A-lagsdebuten fikk han altså mot PSG, før han fikk ti minutter som innbytter i 0-2-tapet mot Arsenal i helga.

«For en kveld, glad for å få min Manchester United-debut, en uforglemmelig kveld, en drøm som går i oppfyllelse for meg og familien min», skrev Greenwood selv i sosiale medier etter bragden i Paris forrige uke.

Og som Telegraph-journalist James Ducker skrev dagen etter kampen:

«Det vil bli interessant å se hva 13, 14, 15, 16 år gamle akademigutter tenker når de ser at Solskjær setter innpå spillere som Greenwood (17) og Chong (19) i en kamp som i går kveld, når United fortsatt trenger en scoring til for å gå videre. Gutter vet at de vil få en sjanse i Manchester United.»

Solskjær har tidligere uttalt at Greenwood ville vært med i troppen mot Chelsea i FA-cupen, hvis han ikke hadde skadet seg i forkant. Nå som United har slitt med skader på sentrale spillere, har Solskjær endelig fått muligheten til å bruke angriperen.

Tiden vil vise om den unge målscoreren vil følge i fotsporene til egenproduserte Marcus Rashford (21), som endelig har fått fast plass i Manchester United.