Solskjær eller Rooney på kanten mot Blackburn

Skadekrise i United.

• Mål og fakta i ligacupen fra kl. 21: Manchester U - Blackburn

(Dagbladet.no): Manchester United-manager Alex Ferguson kan ty til Ole Gunnar Solskjær fra start i ligacupsemifinalen mot Blackburn i kveld.

Foreløpig har 32-åringen bare fått starte FA-cupkampene mot Burton, men en akutt skadekrise gjør at United-sjefen vurderer både nye og gamle løsninger.

Lokalavisa Manchester Evening News mener Ferguson trolig velger Solskjær eller Wayne Rooney som høyre flankespiller mot Rovers. Andre alternativer finnes neppe.

Har bare Fletcher sentralt

Manchester U fikk i går beskjed om at Paul Scholes mest sannsynlig er ute for sesongen, på grunn av en øyeskade. I tillegg er Cristiano Ronaldo suspendert.

På toppen av det hele er midtbanreserven John O\'Shea ute fram til mars. Heller ikke Ji-Sung Park og Alan Smith skal være aktuelle.

Bare Darren Fletcher er frisk av de sentrale midtbanespillerne. Han kan få selskap av anvendelige Ryan Giggs i midten, med Kieran Richardson på venstresida.

SPILTE HELE KAMPEN MOT BURTON: Ole Gunnar Solskjær kan få mer kamptrening i ligacupsemifinalen mot Blackburn i kveld. Her gratulerer han Luis Saha med scoring. Foto: Scanpix/Reuters
SPILTE HELE KAMPEN MOT BURTON: Ole Gunnar Solskjær kan få mer kamptrening i ligacupsemifinalen mot Blackburn i kveld. Her gratulerer han Luis Saha med scoring. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Dersom Rooney blir høyreving, stepper Louis Saha inn på topp med Ruud van Nistelrooy.

Skulle prøvd Solskjær før

At Ferguson for tida liker nordmannen best som ving, ikke spiss, er det liten tvil om. Til Sky Sports i dag forteller sir Alex at han gjerne skulle oppdaget nordmannens evner på kanten tidligere.

- Når jeg ser hvor god han er på høyrekanten, tenker vi ofte «hvorfor prøvde vi ikke ham der da han var yngre?». Men han er en utrolig målscorer, så vi ble aldri fristet, vet du, sier Ferguson.

Problemet med å bruke Solskjær i semifinalen i kveld skal være manglende kamptrening. Nordmannen har bare spilt fra start i FA-cupen. I ligaen er det bare blitt fattige sju minutter som innbytter.

Vil bli bedre

På den annen side varslet Ferguson i helga at Solskjær trenger matching, fordi han ennå ikke er på sitt beste etter skadeavbrekket.

- Han har en fantastisk bevegelighet og eksepsjonell plasseringsevne og overblikk. Det handler bare om å få spille kamper for ham nå, og jo flere han får, jo bedre vil han bli, sa Ferguson.

Den første semifinalen mot Blackburn endte 1-1, etter en Rovers-perle av Morten Gamst Pedersen. I går pekte Ferguson ut nordmannen som spilleren United må se opp for i kveld.

• Mål og fakta i ligacupen fra kl. 21: Manchester U - Blackburn

VING I KVELD? Wayne Rooney er et kantalternativ sammen med Solskjær.