Solskjær er Åges kaptein

Ole Gunnar Solskjærs comeback for Norge skjer tidligst i slutten av april. Når han blir frisk igjen får han den jobben han fortjener - som Åge Hareides landslagskaptein.

- Et naturlig valg, sier Åge Hareide til Dagbladet.

- Ole Gunnar har rutinen og alle de kvalitetene som skal til for å gjøre den jobben best mulig.

Åge Hareide presenterte sin andre landslagstropp fra Manchester i går ettermiddag. Tidligere på dagen var han i samtaler med Ole Gunnar Solskjær og Manchester Uniteds manager sir Alex Ferguson. Og enigheten var stor mellom spilleren, manageren og landslagstreneren.

Ole Gunnar Solskjær skal ikke presses til noe som helst.

- Ole Gunnar blir nok ikke med til den første virkelig testen vår heller - den mot Serbia 30. mars, sier Åge Hareide.

- Vi er blitt enige om at han skal fortelle meg når han føler seg sterk nok og er klar for Norge.

Ferguson bestemmer

At Åge Hareide lar Alex Ferguson styre Ole Gunnar Solskjærs vei tilbake uten innblanding og rastløshet i forhold til det å få med alle de beste så fort som mulig, blir garantert godt mottatt på Old Trafford. Ferguson er nemlig typen som skal, vil og må bestemme alt.

- Vi snakket om Ole Gunnars progresjon i forhold til det å bli helt frisk, sier Åge Hareide.

- Det er jo det som er det overordnede målet - at gutten blir helt i orden. Og per dags dato vet han ikke sjøl hvor langt unna han er.

- Det er derfor jeg ikke ønsker å stresse noe som helst når det gjelder Ole Gunnar.

Åge Hareide kan fortelle at Solskjærs reaksjoner etter den timen han spilte mot Aston Villas reserver sist torsdag var positive.

- Han fortalte meg at han var fin i dagene etterpå. Dermed ikke sagt at han gyver løs på en ny kamp så fort som mulig. Og slik jeg forsto Alex Ferguson har også United god tid når det gjelder Ole Gunnar.

- Kanskje han spiller en ny time for reservelaget i neste uke, sier Åge Hareide.

11 «utlendinger»

Sju mann fra Honkong- og Singapore-troppen blir med videre til Belfast førstkommende mandag. 11 utenlandsproffer møter Hareide for første gang som landslagstrener. Og fyller du på med de som var uaktuelle til denne samlingen - samtlige Rosenborg-kandidater pluss John Carew, Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær, Claus Lundekvam og André Bergdølmo - så har du samtlige norske landslagskandidater.

Hvilket betyr at Åge Hareide denne gangen har tatt ut resten av de han mener kan hevde seg på dette nivået.

- Den første skikkelige testen kommer først mot Serbia, sier Hareide til Dagbladet.

- Det vi skal gjøre i Belfast, blir ikke en større utfordring enn den vi hadde sist, Nord-Irland (har ikke vunnet på de 14 siste kampene og ikke scoret mål på de 13 siste) er ikke bedre enn Sverige og Honduras. Og derfor er det greit å få inn alle de jeg har tatt ut nå slik at de kan sjekkes opp mot det jeg sitter med av vurderinger fra kampene i Hongkong og Singapore.

- Det er viktig at jeg får den fulle oversikten.

Hassan mest spennende

Den dagen Åge Hareide tiltrådte som landslagstrener, sa han at alle skulle få en sjanse til å vise seg fram for Norge. Det løftet har han holdt.

- Det har vært meningen helt fra starten. Vår første skikkelige test kommer først i slutten av mars. Og det er jeg glad for - det skulle være sånn. For meg er dette et perfekt opplegg, sier han.

- Og hvem er mest spennende av de 11 du ikke hadde med i januar?

- Hassan El Fakiri.

- Jeg kjenner kvalitetene hans, har fått gode rapporter og gleder meg til å se ham i aksjon, sier Åge Hareide til Dagbladet.

SAMMEN IGJEN: Landslagssjef Åge Hareide og Ole Gunnar Solskjær har ikke jobbet med hverandre siden begge var i Molde. Nå blir Solskjær ny landslagskaptein.