PEER, DU SCORER: Ole Gunnar Solskjær får Per Gynt-prisen for mange års innsats innen fotballen og for sitt store samfunnsengasjement. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
PEER, DU SCORER: Ole Gunnar Solskjær får Per Gynt-prisen for mange års innsats innen fotballen og for sitt store samfunnsengasjement. Foto: Jon Super, AP/ScanpixVis mer

Solskjær er Årets Peer Gynt

- En fantastisk idrettsambassadør.

||| (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær er Årets Peer Gynt 2009, skriver avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

- Ole Gunnar er en verdig og flott prisvinner. Jeg har fulgt han i mange år og i mine øyne er han en fantastisk idrettsambassadør. Det er ingen tvil om hvem stemmene gikk til, sier Marit Breivik, som leder nominasjonskommiteen.

Peer Gynt-prisen tildeles årlig en nordmann som har bidratt til samfunnets beste og samtidig representert Norge positivt internasjonalt.

Solskjær får prisen for sin innsats gjennom mange år innen fotballen, men også for stort samfunnsengasjement nasjonalt og internasjonalt. Den tidligere Manchester United-spilleren, som nå er reservelagstrener i klubben, har blant annet engasjert seg som ambassadør for Unicef.

- Han bryr seg om mer enn den rent sportslige delen av livet. Han har en veldig tilhengerskare både nasjonalt og internasjonalt, både for sine idrettsprestasjoner, men også for den personen han er. Han virker flott på alle måter og vil passe godt inn i Peer Gynt-klubben, sier Breivik.

Ikke siden i 1998 har den eksklusive «klubben» fått et nytt medlem fra sportens verden. Da var det håndballjentene under Marit Breiviks ledelse som fikk Peer Gynt-prisen.

Prisen, som første gang ble delt ut til Einar Gerhardsen i 1971, har også fem andre ganger tidligere blitt tildelt idrettsutøvere:

1979: Grete Waitz
1981: Cato Zahl Pedersen
1992: Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang
1993: Kjetil Andre Aamodt
1995: Johann Olav Koss