SKJEBNEDAGER: Cardiff trenger et lite mirakel for å beholde plassen i Premier League. Da trenger Ole Gunnar Solskjær at alle spillerne drar i samme retning. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SKJEBNEDAGER: Cardiff trenger et lite mirakel for å beholde plassen i Premier League. Da trenger Ole Gunnar Solskjær at alle spillerne drar i samme retning. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Solskjær er bekymret for illojale spillere i Cardiff

- Det som sies i garderoben skal forbli i garderoben.

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har ikke bare slitt på banen denne sesongen.

Nå innrømmer nordmannen at det er lojalitetsproblemer blant flere spillere i troppen. 

- Det finnes ikke bedre måter å trene teknikk og timing enn med en ballong, sier 40-åringen i det han trikser med en rød Cardiff-ballong, som i glansdagene, iført sorte lakksko på bakrommet etter tapet mot Crystal Palace.

Lojalitetsproblem Lyskasterne er slått av og kameraene er tatt ned.

Nordmannen møter kun en håndfull britisk presse, også Dagbladet, bare minutter etter pressekonferansen der metaforer som «mirakel» måtte hentes fram for beskrive hva som må til for å unngå nedrykk. 

- Hvilke typer leter du etter i spillerne dine?

- Jeg ser etter spillere som har «cojones», som våger å prøve og som er lojale.

- Hva blir sagt i garderoben etter kamp?

- Det blir mellom oss. Det som sies i garderoben skal forbli i garderoben. 

- Du nevner lojalitet, sier du, betyr det at noe har uroet deg?

- Ja, ja, sier Solskjær bekreftende.

- Altså, på trening og på kamp så har man en taktikk og en strategi som man følger, er alt nordmøringen ønsker å utdype rundt spillerproblemene.

Tro på et mirakel Solskjær konstaterer, med en alvorlig mine, at ikke alle i garderoben har like stor tiltro til opplegget nordmannen har for Cardiff.

Selv om det ser vanskeligere ut enn på lenge, ber treneren spillerne om å tro på et mirakel. Det selv om ikke alle er like sterk i troen.

- Føler spillerne at det er mulig?

- De fleste av dem, og de kommer også til å være involvert. 

- Har noen av spillerne spilt seg ut av laget etter dagens forestilling?

- Vel, nei, det jeg sier er at de som blir valgt har vi tro på, ikke bekymre deg for det, sier Solskjær.

Psykologisk knekk Sesongen, etter at Solskjær overtok laget, har vært mildt sagt dårlig. Malky Mackay sto med fire seire, seks uavgjort og åtte tap og et poengsnitt på 0,9 per kamp. Da er det ikke så rart at mange Bluebird-fans kanskje skulle vært foruten nordmannens ni tap og to uavgjort og to seiere og fattige 0,6 poeng per kamp.

- Psykologisk er dette et skikkelig spark i tennene, men jeg har troen og jeg er villig til å «fighte». Jeg har fortsatt troen på spillerne og de fortjener å høre at jeg sier at jeg tror de kan klare det. Flesteparten av disse spillerne er fantastiske, sier Solskjær.  

Men selv om rotete forsvarsspill og dårlig offensivt driv har vært kategorisk for Cardiff etter at Solskjær tok over klubben, vil ikke treneren legge skylden på sine egne spillere. 

- Jeg er ansvarlig for alt som skjer der ute på banen. Jeg trener de hver eneste dag så jeg er ansvarlig for at de presterer. 

Kollaps i andreomgang Cardiff spilte en god førsteomgang og førte kampen i en god periode, før laget på ny fikk en kalddusj. Da det smalt en gang til kom flere måneders frustrasjon ut av spillerne.

- Etter det andre målet kollapser det for spillerne og da kommer en hel sesong med frustrasjon ut. Det har vært en tung sesong mentalt for mange av spillerne. 

- Hva syns du om prestasjonen til Kenwyne Jones i dag? spør Dagbladet Solskjær.

- Jeg kommer ikke til å gå inn på individer. Og jeg syns han var god og skapte flere sjanser i første omgang. 

Om sin kollega Tony Pulis er nordmannen full av lovord.

- Ja han har vært fantastisk og jeg må gi ham ros for det han har gjort. Jeg kunne ha sagt «I couldn't care less», for mitt hovedfokus er mitt eget lag. Men for å gjøre det må vi følge med dem (Crystal Palace).