Solskjær er den største forskjellen

ULLEVAAL (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (25) blir den mest synlige forskjellen på Drillo og Nils Johan Semb. Under Drillo var Solskjær tydelig utilpass som flankespiller - av åpenbare årsaker. Semb gir ham alle forutsetninger for å lykkes på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye landslagssjefen gjør et oppriktig forsøk på å løse det største problemet Norge hadde under Drillo: Tafattheten offensivt.

Semb har brukt sine første treningsdager på å gi landslaget et bredere offensivt register. Og virkemidlene er kraftige nok:

  • Oppspillsvarianter langs bakken, med Ole Gunnar Solskjær som det mest sentrale leddet.
  • En midtstopper med stor kreativitet og frihet til å gå framover på banen: Erik Hoftun.
  • En høyreback som er bedre offensivt enn defensivt: Vegard Heggem.

Nils Johan Semb er blitt omtalt som en blåkopi av Drillo. Lykkes han som planlagt mot Romania i kveld, så er sammenlikningen allerede gjort for siste gang. Selv om Semb og Drillo har samme grunnfilosofi, skal det være mulig å registrere forskjellen på den nye og den tidligere landslagssjefen. Og det vil synes best på Ole Gunnar Solskjær.

Det er lov

Han har aldri fungert i en flankeposisjon der mye av jobben har handlet om å utfordre rommet bak forsvarsrekka med stor fart og ganske tilfeldig ballkontakt. Mot Romania får Solskjær større frihet til å trekke seg inn på banen, og gjøre seg til et naturlig oppspillspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer