Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær er elektrisk

GLASGOW (Dagbladet): Spør Skottlands landslagstrener hvem han frykter mest i Bordeaux 16. juni, og han svarer Solskjær uten å blunke. Spør hvor godt han kjenner Drillos, og han svarer Solskjær da også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og derfor snakket jeg med Craig Brown om Ole Gunnar Solskjær i går ettermiddag. Det var ikke småtterier skotten serverte.

- Jeg ser mange kamper i England og kjenner de norske spillerne godt, sier Craig Brown. - Den jeg kjenner best er Ole Gunnar Solskjær. Og med han på laget vet Egil Olsen at Norge alltid kan score når som helst i en fotballkamp.
- Jeg skulle ønske Skottland hadde en slik spiller.

Det er individualisten i lagspilleren Ole Gunnar Solskjær som gjør Craig Brown til de grader nesegrus beundrende over forrige sesongs nykommer og toppscorer i Manchester United. Det magiske som plutselig kan skje - det sjeldne øyeblikket som avgjør fotballkamper. Og derfor drar mr. Brown det like godt helt ut. Og kommer med følgende sammenlikning:

- Solskjær har det samme i seg som Ronaldo, Hagi og f.eks. McManaman. Han kan gjøre ting uten hjelp - ta fram et glimt av genialitet akkurat den dagen det gjelder. Og derfor er han spektakulær i mine øyne.
- Ole Gunnar Solskjær kan gjøre det vondt for motstanderen.

Sjokkert skotte

Craig Brown messet i går følgende for skotske journalister: Norge er ekstremt gjennombruddshissige, er minst like ekstreme når det gjelder ork og fysiske kvaliteter og har en luftstyrke som matcher alle. Med andre ord: Den generelle oppfatningen av Drillos. Og derfor blir Skottlands landslagstrener mildt sagt satt ut når han får høre at Drillo og Bjørn Hansen ikke synes at England-proffene er godt nok trent.

Og at de samme herrer savner en skikkelig ener i lufta.

- Det overrasker meg veldig, de ser jo så bra ut, sier Brown. - Men det har vel med Egil Olsens krav og målsettinger å gjøre. Og når det gjelder hodespillet - dere har jo Flo (Jostein). Og mange andre som er store, sterke og veldig gode.

Spion i Marseille

Craig Brown har ikke sett Norge siden før Drillos ble født. Det vil si fra tribunen - videoer har han nok av. Men 25. februar er han på plass i Marseille. Etter det skal han konsentrere seg utelukkende om Brasil og sine egne spillere.

- Norges spillestil ligger der og er forutsigbar, sier Craig Brown. - Og de norske spillernes form kan jeg hele tida sjekke i England. Men når det er sagt, har jeg stor respekt for Egil Olsen. Og statistikken hans taler jo for seg sjøl.

Craig Brown ser også et scenario som kan gjøre sankthansaften til et eneste norsk jubelbål og skottenes mareritt til virkelighet. At Brasil har seks poeng når de møter Drillos 23. juni.

- Jeg skulle ønske det var vi som spilte Brasil til slutt. Når dere møter dem, kan de jo allerede være klare for åttendelsfinalen. Og da kan de bestemme seg for hvor de vil spille videre i turneringa. Jeg sier ikke at det skjer, men det kan være til Norges fordel

- Så Brasil går videre - uten skotsk tvil?

- Ja, såpass realist er jeg.

- Og andreplassen?

- Norge, Marokko eller Skottland. Akkurat åpent mener jeg det er. Og derfor blir det dagsformen og det lille ekstra som vil avgjøre disse kampene.

- Dere har en sånn mann i Solskjær, sier Craig Brown.

ELEKTRISK: Den skotske landslagstreneren Graig Brown sammenligner Solskjær med Ronaldo, Hagi og McManaman.
Ole Gunnar Solskjær

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!