Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

The Times: Solskjær vil hente James Maddison

- Solskjær er en beundrer

James Maddison (22) pekes ut som Ole Gunnar Solskjærs neste overgangsmål.

SJANSESKAPER: Ingen har skapt flere sjanser i Premier League enn James Maddison siden han signerte for Leicester i fjor sommer. Nå skal Ole Gunnar Solskjær ha pekt ut 22-åringen som et overgangsmål. Foto: Darren Staples / Pa Photos / NTB Scanpix
SJANSESKAPER: Ingen har skapt flere sjanser i Premier League enn James Maddison siden han signerte for Leicester i fjor sommer. Nå skal Ole Gunnar Solskjær ha pekt ut 22-åringen som et overgangsmål. Foto: Darren Staples / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United gjorde Harry Maguire til tidenes dyreste forsvarsspiller da de hentet engelskmannen for 80 millioner pund.

Nå skriver Paul Hirst i The Times at Ole Gunnar Solskjær snuser på nok en spiller fra Brendan Rodgers' Leicester.

Ifølge avisa skal nordmannen ha pekt seg ut midtbanespilleren James Maddison (22), som har imponert stort siden overgangen fra Norwich i fjor sommer.

- Solskjær er en beundrer av Maddison og ønsker å hente ham til Old Trafford neste sesong, skriver The Times.

Leicester ønsker ikke å selge

Ifølge avisa skal United ha vurdert å legge inn et bud på 22-åringen i sommer, men samtidig ha akseptert at Leicester ikke var villige til å selge to av deres viktigste spillere i løpet av et overgangsvindu.

Leicester skal ha gjort det klart at de ønsker beholde Maddison, som har tre og et halvt år igjen av kontrakten med «The Foxes».

The Times anslår at de må betale det tredobbelte av hva Leicester gjorde i juli 2018 om de skal vurdere et salg, noe som vil si omtrent 60 millioner pund.

Avisa hevder derimot at Solskjær er overbevist om at engelskmannen, som nylig ble tatt ut på landslaget for første gang, kan bli en nøkkelspiller for United.

- United-manageren ønsker å gjenoppbygge laget med en ung, sulten og britisk kjerne, og Maddison er alle de tre tingene. Det sies også at Solskjær beundrer spillerens kreativitet og selvtillit, skriver Hirst.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Skaper flest sjanser

Solskjær har for øyeblikket Jesse Lingard, Juan Mata og Andreas Pereira som mulige spillere til tierrollen, men ingen kan sies å ha overbevist.

Maddison har allerede vist at han kan bidra med målpoeng. Forrige sesong scoret han sju mål og assisterte sju mål i løpet av 36 seriekamper.

Han var også nære scoring ved to anledninger mot United. Først ved et frispark som seilte en meter til siden for mål, og deretter med et skudd i boksen som David de Gea reddet med en beinparade.

Ifølge BBC har ingen spiller skapt flere målsjanser (109) enn Maddison siden han kom til Leicester siden 18/19-sesongen.

- Stor framtid

Leicester-manager Brendan Rodgers sier til The Guardian at Maddison minner han om Philippe Coutinho, som spilte under skotten i Liverpool.

- Han har et stort potensial. Han må forbedre spillet sitt, hvordan han styrer spillet, men han er et stort talent og vi prøver å forberede ham til å spille på det høyeste nivået så lenge vi kan, sier Rodgers til The Guardian.

Solskjær skrøt av partnerskapet mellom Leicester-spiss Jamie Vardy og Maddison i forkant av kampen

- De er et av de mest produktive partnerskapene, og vi vet fra i fjor at Maddison skaper en flust av sjanser, sa Solskjær, ifølge Manchester Evening News.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling