Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær er fantastisk

Ruud van Nistelrooy mener Ole Gunnar Solskjær fortjener en del av æren for målrekorden. - Oles harde arbeid blir ikke alltid lagt merke til, sier nederlenderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær har ikke lagt skjul på sin beundring for spissmakkeren. Beundringen er gjensidig. Van Nistelrooy skryter både av spilleren og mennesket Solskjær.

- Han har vært i klubben lenge og har alltid vært der for laget. Han er så positiv, det er alltid en glede å spille med ham, sier nederlenderen til Manchester Uniteds egen TV-kanal.

Solskjær og van Nistelrooy har fått mye av æren for Manchester Uniteds snuoperasjon. Van Nistelrooy har satt scoringsrekord med sju mål i sju kamper på rad. Også kristiansunderen har vært flittig på scoringslista etter at sir Alex Ferguson bestemte seg for å satse på en norsk/nederlandsk spissduo.

Skryter av Solskjær

På grunn av sin målrekord er van Nistelrooy den av de to som har fått mest oppmerksomhet, men selv mener 25-åringen at Solskjær fortjener like mange blomster.

- Oles harde arbeid blir ikke alltid lagt merke til, men han er fantastisk.

- Vi har utviklet en god forståelse. Vi har spilt med stort sett det samme laget og de samme spissene i det siste og vi begynner å bli vant til å spille sammen. Vi vet hva den andre kommer til å gjøre, og det hjelper, sier van Nistelrooy.

Han takker hele laget for at han har slått til for fullt i Manchester United.

- Jeg har selvtillit hver gang jeg får en sjanse, men jeg får mye støtte fra lagkamerater, inkludert forsvaret, midtbanen og Ole, sier nederlenderen.

Tabelltopp viktigst

I tillegg til Solskjær trekker han spesielt fram Paul Scholes.

- Han får ikke alltid oppmerksomheten han fortjener, men måten han har spilt på denne sesongen er briljant.

Van Nistelrooy er inne i en stim han ikke hadde drømt om da han kom til Manchester i sommer: Mål og seier i sju kamper på rad.

Han er ikke i tvil om hva han er mest fornøyd med:

- Det er hyggelig å ha tangert Premier League-rekorden, men det er enda viktigere at laget har vunnet disse kampene. Det er stort å være på toppen etter å ha kommet tilbake fra en vanskelig situasjon, men det er forstatt mange kamper igjen. Vi må bare stå på videre.

(Dagbladet.no)

SOLSKJÆR-SKRYT: Ruud van Nistelrooy har scoret flest mål, men selv vil nederlenderen dele æren med Ole Gunnar Solskjær. Foto: SCANPIX/EPA
Hele Norges coronakart