Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær er fenomenal

Alex Ferguson lover Ole Gunnar Solskjær startplass i morgen. - Han er en fantastisk spiller, og han får spille fra start, sier United-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United dro til bortemøtet med Lille uten sju av sine vante fjes. Det betyr at Ole Gunnar Solskjær får en sjelden sjanse fra start.

Nordmannen ble superhelt da han reddet ett poeng i toppkampen mot Leeds lørdag. Onsdag spiller United en uviktig mesterligakamp i gruppe G mot Lille. Men for Solskjær blir kampen viktigere; Tirsdag bekreftet nemlig Alex Ferguson at nordmannen får spille fra start.

Sist uke scoret Solskjær 1-0-målet da han kom inn som reserve i mesterligaoppgjøret mot Olympiakos. Men til tross for heltestatus i Manchester er det bare blitt tre starter for Solskjær før onsdagens kamp.

Alex Ferguson mener belønningen er på sin plass for superreserven, som nå får sin første start i mesterligaen denne sesongen.

- Fenomenal

- Han er en fantastisk spiller, og han får spille fra start. I den formen han er i nå, er Solskjær helt fenomenal, sier skotten til PA Sport.

Da United-troppen forlot England med kurs Frankrike tirsdag, manglet sju stjerner. Både Ruud van Nistelrooy og Juan Sebastian Veron får hvile. Fabien Barthez, Roy Keane, Wes Brown, Ryan Giggs og Gary Neville blir alle hjemme for å pleie skader.

Manager Alex Ferguson tror overraskelseslaget Lille vil gi United hard kamp. Laget kjemper om en plass i UEFA-cupen.

Spiller for æren

- Det blir en fin kamp: De vil ha en plass i UEFA-cupen, mens vi ønsker å vinne gruppen og avslutte med borteseier, sier skotten, som først og fremst tenker fram mot helgens seriekamp mot Liverpool.

Ferguson er overrasket over ukjente Lilles prestasjoner. For bare to år siden befant laget seg i 2. divisjon, men som en rakett har de føket inn i europeisk toppfotball. I øyeblikket ligger laget på andreplass i fransk 1. divisjon.

- Da trekningen ble foretatt spurte vi oss, «Lille, hvem er de?», innrømmer Ferguson.

David Beckham reddet United-seier på Old Trafford da lagene møttes i september. Beckham er med også onsdag som en av de få virkelig store stjernene i troppen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!