Øyvind Alsaker:

- Solskjær er ferdig

Det har ennå ikke blitt tatt en avgjørelse rundt Ole Gunnar Solskjærs (48) framtid i Manchester.

SJOKKTAP: Hvor går veien videre for Manchester United etter sjokktapet mot Watford? Video: Dgbladet, reporter: Jonas Giæver / Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i kveld ble det meldt at Uniteds styre kalte inn til et hastemøte etter kveldens ydmykende tap for Watford.

Nå skriver Sky Sports at det ikke er blitt tatt en avgjørelse.

- Jeg er ganske overbevist om at Solskjær er ferdig som Manchester United-manager, sier fotballekspert Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Han tror dilemmaet til United er at det venter en viktig Champions League-kamp til uka og at styret ikke har en erstatter klar.

- Det er på en måte halmstrået til Solskjærs, ellers er det ingen grunn til å ikke ta action nå. Det er umulig å tenke noe annet enn at han hadde fått sparken allerede hvis de hadde en erstatter klar, mener Alsaker.

Etter dagens ydmykelse har det blitt tap i fem av de siste sju Premier League-kampene.

- Dagens resultat sammen med de tidligere prestasjonene viser en klubb som er helt ute og kjører. Resultatene er uholdbare, sier Alsaker og fortsetter:

- Jeg er helt overbevist at han hadde vært sparket hvis de hadde noen som kunne gått inn og gjort jobben. Nå er de helt ute av kampen i ligaen og det virker helt dødt.

Han forteller videre at Champions League og cupene er det eneste som kan redde Uniteds sesong.

- For klubbledelsen kan det bare handle om alternativer hvis det ikke gjøres noe i kveld, forteller Alsaker.

Det er usikkert hvem som tar over som United-manager hvis Solskjær får sparken, men Leicester-manager Brendan Rodgers er blitt linket til klubben. Den tidligere Liverpool-manageren tok over Leicester etter tre år hos Celtic.

Rodgers fikk spørsmål om dette på Leicesters pressekonferanse torsdag. Han mente det var «respektløst» overfor Solskjær å snakke om temaet.

Tidligere Real Madrid-manager Zinedine Zidane har også blitt nevnt som en mulig Solskjær-erstatter. Den franske supertreneren har stått uten jobb etter at han forlot Real Madrid etter 2020/2021-sesongen.

Zidane ledet Real Madrid til tre strake Champions League-titler mellom 2016 og 2018, og vant også den spanske toppdivisjonen i 2017 og 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer