Premier League

- Solskjær er sint

Lokalavisa hevder Zinédine Zidanes framstøt overfor Paul Pogba ikke har falt i god jord hos United-manageren.

MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er ikke begeistret for andre manager som proklamerer at de er interessert i spillere hos ham. Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er ikke begeistret for andre manager som proklamerer at de er interessert i spillere hos ham. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): «Should I stay or should I go.» Den gamle klassikeren til rockebandet The Clash ser ut til å ha vært spilt på øret til Paul Pogba (26) denne sommeren.

Som kjent går midtbanegeneralen alltid med røde øreklokker. Men nå har Ole Gunnar Solskjær angivelig fått nok av det feilaktige fokuset. Som han mener er iscenesatt av Real Madrid-trener Zinédine Zidane.

Lokalavisa Manchester Evening News skriver at Solskjær «er sint» på Zidane. Årsaken skal være at han åpent har gått ut og vist interesse for Pogba, som har kontrakt med United fram til 2022.

Misfornøyd

Artikkelen er skrevet av avisas ledende United-skribent, Samuel Luckhurst.

PÅ POGBA-JAKT: Zinédine Zidane bygger opp et nytt Madrid-lag. Foto: NTB scanpix
PÅ POGBA-JAKT: Zinédine Zidane bygger opp et nytt Madrid-lag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det heter:

- Manchester United er misfornøyd med Real Madrids kjøpstaktikk overfor Pogba. Etter det Manchester Evening News erfarer, er manager Ole Gunnar Solskjær spesielt sint på Real-trener Zinédine Zidane, som åpent har forsøkt seg på Pogba, etter at han ble gjeninnsatt på Bernabéu i mars.

- Zidane uttalte: «Madrid har alltid vært av interesse for Pogba. Når tida i Manchester er over, hvorfor ikke komme til Madrid?»

Også Evening Standard hevder at Solskjær er sint på Zidane. I trenernes verden er det en «gentlemen's agreement» at du ikke skal gå ut offentlig og prøve deg på spillere som er under kontrakt med andre klubber.

Overgangsvinduet stenger torsdag klokka 18.00. Ennå kan noe skje, men helt inntil nylig skal United ha avvist «et skambud» fra Real Madrid.

Budet på Pogba skal ha vært 27,4 millioner pund (rundt 300 millioner kroner), pluss James Rodríguez. Dette skal ha blitt blankt avvist av Old Trafford-toppene. Pogba selges angivelig ikke for under 180 millioner pund, eller i underkant av to milliarder kroner.

LEKESTUE: Manchester United-stjerna Paul Pogba koser seg på ferie. Video: Paul Pogba Vis mer

«Sirkus Pogba» startet da agenten hans, Mino Raiola, før sommeren uttalte at spilleren trengte nye utfordringer. Spekulasjonene har rast. Pogba er verdensmester med Frankrike, seriemester med Juventus og har vunnet Europa League med United.

Så hva mangler i troféskapet? Naturligvis Champions League.

ETTERTRAKTET: Paul Pogba. Foto: NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Paul Pogba. Foto: NTB scanpix Vis mer

Foreløpig virker United milevis unna topplagene i England og Europa for øvrig. Nettopp dette kan friste Pogba til å prøve seg i Madrid. Zidane har god erfaring med å sanke Champions League-titler.

Gode holdninger

Offentlig har Solskjær rost franskmannens holdninger. Men det er liten tvil om at han har stjålet mye fokus, og dette kan i seg selv være energitappende.

Solskjær jakter trolig både en midtbanespiller og angrepsspiller før overgangsvinduet stenger. Fra før har klubben handlet for rundt 1,5 milliarder kroner i sommer. De tre som har kommet inn er Harry Maguire (Leicester), Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace) og Daniel James (Swansea).

Manchester United serieåpner hjemme mot Chelsea søndag. Med eller uten Pogba.