Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær får 10 millioner for skoavtale

ATHEN (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er kun en signatur unna en treårig skoavtale verdt ca. 10 millioner kroner. Tjener du 250000 kroner i året - må du jobbe i 40 år for få tjene det samme som Solskjær får for å knyte skoa!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For sju uker siden i dag gikk Ole Gunnar Solskjær ut i Manchester og kjøpte et par Nike fotballsko. To dager etter scoret han fire ganger på drøye ti minutter. Og nå kommer pengene - sannsynligvis i overkant av tre millioner i året.

- Jeg tror skoavtalen er rett rundt hjørnet, sier Solskjær til Dagbladet.

Markedsekspertene i England, som etter de fire scoringene mot Nottingham Forest på City Ground for alvor begynte å kartlegge Ole Gunnar Solskjær potensiale i utstyrsjungelen, mener den norske United-spissen er verd minst tre millioner kroner i året. De er også overbevist om at det firmaet som får Solskjærs underskrift er nødt til å inngå en treårsavtale - minst. For gutten er ettertraktet og markedet er enormt.

Og:

Nærheten i det engelsk media elsker å kalle et smilende barneansikt, hvis innehaver klemmer inn mål for verdens største fotballklubb, vokser ikke på trær.

- Noen ganger må du bare gå i butikken og kjøpe deg et par sko, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Men etter at jeg gjorde det har jeg fått sko tilsendt i hvert fall fra en fire - fem produsenter.

- Som alle vil ha Ole Gunnar Solskjærs signatur på en avtale?

- Det virker sånn, sier han til Dagbladet.

Hauge har det klart

Tirsdag kveld prøvde agent og sponsorforhandler Rune Hauge å komme i kontakt med Ole Gunnar Solskjær. Det klarte han ikke.

- Jeg var ikke hjemme på hotellet, sier Ole Gunnar.

Men:

Han er rimelig sikker på at det hadde med den nært forestående millionavtalen å gjøre.

- Men hva betyr mest - skoene eller pengene?

- Pengene er ikke avgjørende. Det viktigste er at skoene er gode, at jeg står godt og at de passer til føttene mine. Og så klærne da - det er jo mye forskjellig. Det er kjekt å gå rundt og være fornøyd med det du har på deg.

- Hva liker du best?

- Akkurat nå? Nike sitter ganske godt.

- Og hva er viktigst?

- At vi slår Hellas, sier Ole Gunnar Solskjær.

Klar til kamp

Etter gårsdagens trening, som var ei forsøksøkt med det småskadde kneet, tyder alt på at Manchester Uniteds superreserve spiller på Olympiastadion lørdag kveld. For Ole Gunnar Solskjær var et positivt syn for Nils Johan Semb. Og på toppen av det scoret han et praktmål. En ekte Solskjær-perle.

- Jeg er 98 prosent i orden, sier Ole Gunnar. - Jeg kjente litt i kneet, men det var ikke smerte. Og derfor tror jeg at jeg er klart til matchen. Hvis jeg får spille da...

Det får han helt sikkert. Som spiss i en 4-5-1 formasjon. Og dermed vil han nok en gang savne en makker. Uten at det betyr noe.

- Jeg gleder meg veldig. Endelig er det en landskamp som betyr noe mer enn poeng på FIFA-rankingen. Og slik jeg ser det, er det viktig at det står noe spill.

- Det er da du får tatt ut det beste, sier Ole Gunnar Solskjær.

GUTTEN MED GULLSKOA: Ole Gunnar Solskjær har tusjet skoa svarte - i påvente av en skoavtale. Nå står firmaene i kø med millionavtaler.