Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær får ny United-kontrakt av Ferguson

Med lønnskutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag kveld knuste Ole Gunnar Solskjær kinnbeinet, og spiller neppe fotball igjen denne sesongen.

Skaden passer dårlig for 33-åringen som dermed ikke får vist seg fram for United-sjefene før kontrakten hans går ut til sommeren.

Det betyr ikke så mye for United-manager Alex Ferguson. Skotten vil uansett tilby nordmannen en ny avtale.

Det skriver både The Guardian og The Times i dag.

Glazer kan stoppe Solskjær

Førstnevnte avis mener at United kommer til å gi Solskjær en ettårskontrakt der han hovedsaklig lønnes etter antall kamper han spiller. Det skal være løsningen Ferguson vil anbefale overfor United-direktør David Gill.

Bare Glazer-familien, Uniteds eiere, kan stå i veien for forslaget fra den mektige United-manageren.

Solskjær ble kinnoperert i går kveld og skal ha gitt positive signaler til en ny type kontrakt. Han vet godt at det stilles store spørsmålstegn ved om han noen kommer tilbake i United-trøya i godt, gammelt slag.

VIL SATSE PÅ SOLSKJÆR: Britiske aviser hevder i dag at Alex Ferguson ønsker å gi Solskjær en ny ettårskontrakt, med kuttet grunnlønn. Foto: Scanpix/Reuters
VIL SATSE PÅ SOLSKJÆR: Britiske aviser hevder i dag at Alex Ferguson ønsker å gi Solskjær en ny ettårskontrakt, med kuttet grunnlønn. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Har 583 000 i ukelønn?

Det heves at Ferguson ser på bruddskaden som et hendelig uhell, og legger større vekt på at nordmannen ikke lenger sliter med kneet han opererte høsten 2004.

The Times skriver at Solskjær må vente seg kraftig redusert grunnlønn hvis han får et nytt år i United. Avisa mener 33-åringen for tida lønnes med 50 000 pund (583 000 kroner) per uke, en sum som skal kuttes kraftig.

Får råd av Giggs

Selv skriver Solskjær på sin hjemmeside ingenting om en eventuell ny kontrakt, men er optimistisk i forhold til å komme seg tilbake i trening etter bruddet.

- Dette er faktisk min første ansiktsskade etter 10 år i England, noe som er sjeldent for en angrepsspiller. Så fort man ligger nede med en skade som dette så er det bare å komme seg opp igjen og i gang med alternativ trening, skriver Solskjær og legger til at han vil søke råd hos en annen United-veteran.

- Ryan Giggs hadde en lignende skade før jul og han er tilbake for fullt igjen. Jeg skal ta en prat med han for å få noen gode råd om de neste ukene.

FÅR HJELP AV EN ANNEN VETERAN: Ryan Giggs ødela kinnbeinet før jul og er tilbake nå. Solskjær skriver han vil rådføre seg med waliseren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!