Solskjær får sjansen mot Liverpool

Ole Gunnar Solskjær spiller definitivt fra start mot Liverpool søndag. United-manager Alex Ferguson har ikke noe valg. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Med Andy Cole skadd og Dwight Yorke suspendert står Ferguson med bare top A-lagsspisser foran toppmøtet mot Liverpool.

Men Ferguson er ikke redd for å stole på Solskjær.

- Faktisk bryr jeg meg ikke om hvilke to av de fire spissene som spiller. Alle produser, sier Ferguson til The Sun.

Ifølge Ferguson er det på høy tid at Solskjær får sjansen i Uniteds førsteellever i flere kamper. Det kunne også fort skjedd før.

- Ole har vært uheldig som ikke har spilt mer denne sesongen. Men han forblir uansett en veldig verdifull del av troppen, sier Ferguson som roser kristiansunderens egenskaper foran mål.

- Det er flott for en manager å kunne trekke inn Ole. Han er en stor avslutter. Jeg regnet med å bruke ham mer denne sesongen, men Teddy Sheringhams suksess gjorde det vanskelig. Ole fikk også en ankelskade da jeg ville sette ham inn forrige måned.

Med Cole ute til over nyttår kan Solskjærs opphold i startoppstillingen bli mer permanent enn på lenge. Men mye kommer an på nordmannens målteft.

- Han har sjansen sin nå og jeg tror han kommer til å gjøre det bra de neste ukene, sier Sir Alex.

Svennis kjøper West Ham-spiss?

Sven-Göran Eriksson overtar England til sommeren. I mellomtida prøver han å redde Lazios skakkjørte Serie A-sesong. Nå meldes det at svensken vil hente tilbake Paulo Di Canio til Roma for 55 mill. kroner. Den 32-årige West Ham-stjernen har vært i klammeri med klubbledelsen, og har tidligere blitt koblet til flere klubber. Lazio-eier Sergio Cragnotti bekrefter at klubben skal kjøpe. - Vi må gjøre noe selv, og derfor har vi valgt å gå inn i overgangsmarkedet for å løse noen av problemene, sier han.

Dommer i trøbbel

Premier League-dommer Paul Taylor kan ha gått over streken. I en 3. divisjonskamp skal han ha bannet til en Notts County-spiller. Nå vurderer FA å straffe ham. Taylor har tidligere vært i søkelyset fordi han hevdet at Arsenal-manager Arsene Wenger angrep ham etter en kamp i august. For det fikk Wenger 12 kampers karantene, en dom han har anket.

Radebe binder seg til Leeds

Leeds-kaptein Lucas Radebe vil skrive en ny treårskontrakt med Leeds. 31-åringen kommer til å undertegne neste uke. - Han liker stedet, han elsker fansen og håper å avslutte karrieren her, sier agent Gary Blumberg.

Leicester fikk Leeds-talent

Leicester utkonkurrerte Blackburn om Leeds-talentet Matthew Jones. 20-åringen koster 40 mill. kroner, og skal erstatte midtbanegeneralen Neil Lennon, solgt til Celtic. - Han har potensiale til å bli som David Batty eller Lennon. Matthew kan stoppe angrep og sette i gang spillet, sier Leicester-sjef Peter Taylor.

For billige billetter?

Charlton har fått en uvanlig refs av det engelske fotballforbundet (FA). Premier League-klubben selger nemlig billetter til FA-cupkampen mot amatørlaget Degenham & Redbridge for 70 kroner. Amatørlaget får dele inntektene fra kampen og la inn protest, som ble tatt til følge av FA. Nå koster de billigste billetten i stedet 100 kroner.

Owen får ros

I går fikk både Michael Owen og Robbie Fowler høre av sin manager Gerard Houllier at de ikke var gode nok for landslaget. Seinere på kvelden snudde innbytter Owen ligacupkvartfinalen med den første scoringen i 3-0-seieren. - Vi trengte de friske beina hans. Jeg er glad for at Michael scoret, fordi spisser må ha mål, sier Houllier. Owen fyller forøvrig 21 år i dag.

  • Kilder: The Sun, The Mirror, Ananova og Optasoccer.
FRA START: Ole Gunnar Solskjær kommer til å bli jaktet på av Liverpool-forsvarere. Her er det Tottenhams Alan Thalwell som fester grep på Solskjær.