Solskjær får testimonial-kamp i august

Med Cantona på laget?

(Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær får sin velfortjente testimonialkamp i Manchester United i august neste år.

Det skriver lokalavisa Manchester Evening News i dag. Kampen blir en av oppkjøringmatchene til sesongstarten neste år.

Cantona vil spille

Fortsatt gjenstår en del praktiske detaljer. Motstander eller endelig dato er ikke bestemt. Det skjer først når en kampkomité henvender seg til klubben for lån av Old Trafford.

Lokalavisa mener at Solskjærs lag til æreskampen allerede er stablet på beina, men ingen navn er offenliggjort.

Eric Cantona er en åpenbar kandidat, og den franske United-legenden sa i sommer at han gjerne stiller opp for sin gamle lagkamerat - bare han får tre måneders varsel.

Bayern München ses på som en naturlig motstander til Solskjærs testimonial-kamp, med tanke på at nordmannen ble udødelig i United-hjertene da han scoret seiersmålet mot tyskerne i Champions League-finalen i 1999.

Solskjær fikk et lite farvel med United-fansen foran møtet med Sunderland 1. september, med de to lagene som æresvakt for 35-åringen.

BLE HYLLET I SEPTEMBER: Her står United-spillere på rekke til ære for Solskjær, foran klubbens første hjemmekamp etter at det ble klart at karrieren var over for nordmannen. Foto: Scanpix/Afp
BLE HYLLET I SEPTEMBER: Her står United-spillere på rekke til ære for Solskjær, foran klubbens første hjemmekamp etter at det ble klart at karrieren var over for nordmannen. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Da reiste også 75 000 tilskuere seg, og sangen «You are my Solskjaer» runget på Old Trafford

Tradisjon med testimonial-kamper

Men siden Solskjær spilte mer enn ti sesonger i klubben er den uskrevne regelen at klubben gir ham en en egen avslutningskamp, der overskuddet tilfaller spilleren eller et veldedig formål.

Solskjær la opp i august på grunn av knetrøbbel, etter 126 mål på 366 kamper for United siden 1996.

For tida er Solskjær offensiv trener i Manchester United, en jobb han har fått skryt for av manager Alex Ferguson.

PS! Også LA Galaxy-superstjernen David Beckham har lovet seg bort til Solskjærs testimonialkamp. Det gjorde han i 2005, da han omtalte nordmannen som en  «god kamerat og en stor fotballspiller».

Solskjær får testimonial-kamp i august
GAMLE VENNER: Eric Canton gratulerer her Solskjær med en scoring i desember 1996. Spilleren med kragen brettet opp har tidligere vært lysten på å stille opp for nordmannen.
BLE EN LEGENDE I 1999: Her feirer Solskjær målet i 1999.
TRENER: Solskjær er fortsatt på Uniteds treningsfelt, nå som Alex Fergusons assistent på trenersida.