Solskjær får United-aksjer

Manchester United lærer av IT-miljøene og vil gi Ole Gunnar Solskjær og United-stjernene opsjoner på aksjer i klubben - i tillegg til superlønn. Les også siste nytt og ryktene fra Premier League.

United er verdsatt til mellom 10 og 13 milliarder kroner. Likevel føler manager Sir Alex Ferguson at han ikke får de midlene han trenger for å konkurrere om verdens beste spillere. Han er også redd for å miste sine største stjerner som David Beckham, Ryan Giggs og Paul Scholes.

Derfor vil United innføre en politikk der spillere får opsjoner på aksjer dersom de flytter til United, eller skriver ny kontrakt.

- Jeg har opplevd transfermarkedet som frustrerende. Det er en av grunnene til at vi planlegger å introdusere et aksjeopsjonssystem for spillerne, sier Ferguson til Press Association.

United smadret sin lønnspolitikk med 70 000 kroner i ukelønn til kaptein Roy Keane i vinter. Likevel betaler klubben langt mindre enn Champions League-konkurrenter som Real Madrid, Barcelona og Lazio.

  • HARRY KEWELL må på operasjonsbordet for å bli kvitt sin plagsomme akillesskade. Det betyr at 22-åringen ikke vil være tilbake på banen før tidligst i desember. Leeds bekreftet idag at Harry Kewell vil opereres innen 48 timer, og dermed vil være borte fra all fotball i tre måneder.

    Det betyr at fjorårets beste unge spiller i England mister også nærmere tjue seriekamper for Leeds. Han har allerede meldt avbud for Australias OL-lag.

  • JOHN GREGORY raser fortsatt mot Chelsea-manager Gianluca Vialli etter at Chelsea i sommer og høst prøvde å kjøpe Villa-kaptein Gareth Southgate. - Jeg liker ikke Chelsea, og har aldri likt dem. De har forstyrret spillet til min kaptein, sier Gregory ifølge Daily Mail. Southgate var skyld i to av Liverpools mål i forrige serierunde.
  • BOBBY ROBSON er kåret til månedens manager i Premier League for august. Robson har ledet Newcastle til topps i Premier League for første gang på fire år etter tre seire og et tap i de første fire kampene.
  • ARSENE WENGER har antydet at han kommer til å bli værende i Arsenal lenger enn de to årene han har igjen av sin nåværende kontrakt. - Jeg trives veldig godt i Arsenal for tiden og er glad for at styret ønsker å forlenge kontrakten. Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal bli enige, sier Wenger ifølge nettsida Onefootball.
  • DEAN SAUNDERS vil i dag bli operert i sitt skadde kne. 36-åringen har så langt ikke spilt en eneste kamp for Bradford denne sesongen, men manager Chris Hutchings håper nå at Saunders skal bli klar til spill etter en fire ukers rekonvalensperiode.
  • SHAY GIVEN vil i løpet av morgendagen innlede forhandlinger om en forlengelse av hans nåværende kontrakt med Newcastle. Den irske landslagskeeperen har spilt strålende så langt denne sesongen, og er en av hovedårsakene til at Tyneside-laget leder Premier League.
  • DARREN ANDERTON vil trolig være ut i en måned etter strekkskaden han pådro seg tidlig i kampen mot Everton tirsdag. Anderton har også tidlig vært sterkt plaget av skader og spilte bare 22 kamper sist sesong.
  • JAMES BEATTIE kan være på vei fra Southampton til Crystal Palace for 40 millioner kroner (£3M). Den tidligere U21-landslagsspilleren har slitt med å spille seg til fast plass på The Dell denne sesongen, og kan la seg friste av sjansen til fast førstelagsspill. Palace på sin side ser nå ut til å være over sine økonomiske problemer, etter at Simon Jordan i sommer tok over styringen av klubben som så sent som i våres var truet av konkurs.