Solskjær fikk «hårtørkeren» av Sir Alex foran hele laget

Etter denne utvisningen.

KYNISK OLE GUNNAR: Solskjær ofret seg og sparket ned Robert Lee da Newcastle-spilleren hadde fri vei mot mål i en kamp i april 1998. Dommer Uriah Rennie, som i utgangspunktet var kjent for å vifte lett med det røde kortet, nølte ikke et tidel med å gripe i baklomma. Foto: Arnt E. Folvik
KYNISK OLE GUNNAR: Solskjær ofret seg og sparket ned Robert Lee da Newcastle-spilleren hadde fri vei mot mål i en kamp i april 1998. Dommer Uriah Rennie, som i utgangspunktet var kjent for å vifte lett med det røde kortet, nølte ikke et tidel med å gripe i baklomma. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har alltid hatt en høy stjerne hos United-manager Alex Ferguson.

Og beundringen har som kjent vært høyst gjensidig. Det var Alex Ferguson som overtalte Solskjær til å ta jobben som manager i Molde.

Men også Solskjær har opplevd Fergusons beryktede «hårtørker» - en skotsk skyllebøtte som kan gi selv den mest hardføre fotballproff bakoversveis.

Og foranledningen var at mønstereleven Solskjær plutselig framsto som kynisk bølle, og sparket ned Newcastles Robert Lee bakfra for å hindre baklengsmål i en kamp i 1998. Video av episoden ligger på YouTube.

- Over streken Mange supportere reiste seg på tribunen og klappet Solskjær av banen, imponert over hvordan han ofret seg selv for laget. Ferguson var ikke like imponert over oppførselen.

- Jeg gikk over streken, og han irettesatte meg foran alle. Jeg ble kalt inn på kontoret neste morgen og måtte betale en bot, forteller Solskjær til Press Association.

For selv for en vinnerskalle som Ferguson gikk grensen et sted like før åpenbar kynisme.

- Han ville at vi skulle vinne, men han ville ikke at vi skulle jukse. Han ønsket ikke at vi skulle bli assosiert med det, og han hadde rett, sier Solskjær.

Drømmer om United-jobben Han forteller om episoden som et eksempel på hvordan Ferguson har vært et forbilde for ham. Solskjær forteller også åpent at han dagdrømmer om å bli manager i United en vakker dag - når han har blitt tilstrekkelig erfaren.

- Jeg skammer meg ikke for å si at jeg trives med treneryrket og om det tilbudet kom om 15 års tid, ville jeg sagt ja. Alle som har spilt for Manchester United drømmer om det. Jeg, Ryan Giggs, Bryan Robson, Mark Hughes, sier Solskjær.

Men han understreker, som Alex Ferguson også sa det nylig, at manager-jobben i United ikke er noe for ferskinger.

- Mer enn noe har de siste årene vist meg at du trenger rutine, og du trenger å være den beste for å være manager for Manchester United, sier Solskjær.

RETT UT: Ole Gunnar Solskjær dro på seg jakka - og gikk rake veien inn i garderoben. Etterpå ble han irettesatt av Alex Ferguson foran hele laget. Foto: Arnt E. Folvik
RETT UT: Ole Gunnar Solskjær dro på seg jakka - og gikk rake veien inn i garderoben. Etterpå ble han irettesatt av Alex Ferguson foran hele laget. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer