Solskjær fikk «hårtørkeren» av Sir Alex foran hele laget

Etter denne utvisningen.

KYNISK OLE GUNNAR: Solskjær ofret seg og sparket ned Robert Lee da Newcastle-spilleren hadde fri vei mot mål i en kamp i april 1998. Dommer Uriah Rennie, som i utgangspunktet var kjent for å vifte lett med det røde kortet, nølte ikke et tidel med å gripe i baklomma. Foto: Arnt E. Folvik
KYNISK OLE GUNNAR: Solskjær ofret seg og sparket ned Robert Lee da Newcastle-spilleren hadde fri vei mot mål i en kamp i april 1998. Dommer Uriah Rennie, som i utgangspunktet var kjent for å vifte lett med det røde kortet, nølte ikke et tidel med å gripe i baklomma. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har alltid hatt en høy stjerne hos United-manager Alex Ferguson.

Og beundringen har som kjent vært høyst gjensidig. Det var Alex Ferguson som overtalte Solskjær til å ta jobben som manager i Molde.

Men også Solskjær har opplevd Fergusons beryktede «hårtørker» - en skotsk skyllebøtte som kan gi selv den mest hardføre fotballproff bakoversveis.

Og foranledningen var at mønstereleven Solskjær plutselig framsto som kynisk bølle, og sparket ned Newcastles Robert Lee bakfra for å hindre baklengsmål i en kamp i 1998. Video av episoden ligger på YouTube.

- Over streken Mange supportere reiste seg på tribunen og klappet Solskjær av banen, imponert over hvordan han ofret seg selv for laget. Ferguson var ikke like imponert over oppførselen.

- Jeg gikk over streken, og han irettesatte meg foran alle. Jeg ble kalt inn på kontoret neste morgen og måtte betale en bot, forteller Solskjær til Press Association.

For selv for en vinnerskalle som Ferguson gikk grensen et sted like før åpenbar kynisme.

- Han ville at vi skulle vinne, men han ville ikke at vi skulle jukse. Han ønsket ikke at vi skulle bli assosiert med det, og han hadde rett, sier Solskjær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer