Solskjær, Flo og Carew får skylda

For superlagenes EM-fiasko.

 • EM-debatten: Hvorfor sviktet favorittene?

  (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og John Carew trenger ikke å ta det personlig. De norske spissene er bare tre eksempler på en bråte europeiske spillere som tjener penger utenfor hjemlandet.

  Det er alle disse som har skylda for at England, Frankrike, Spania, Italia og Tyskland ble slått ut av EM-sluttspillet for tidlig.

  Det mener Uefa-direktør Lars-Christer Olsson, som tror stjerner fra andre land stopper talentenes framvekst i storligaene.

  - Hvis du har for mange utenlandske spillere i din egen liga, blir det vanskelig å få hjemlige spillere fram, sier svensken ifølge The Guardian.

  Forer store ligaer


  Han bruker Sverige, Danmark og Hellas som eksempler. Alle tre har lite utlendinger i sine ligaer, og mange egne utenlandsproffer.

  - De mindre forbundene forer de fem store landene med spillere, og trekker nytte av det. Det har vært en debatt i Tyskland om hvorfor de har trøbbel med å finne en spiss. Men 67 prosent av alle angripere i bundesligaen er ikke-tyskere, sier Uefa-pampen.

  Han lover nå å ta opp problematikken rundt utenlandske spillere når Uefa-sjefene møtes lørdag. Trolig kan de ikke gjøre noe som helst. EU-regler tillater ingen diskriminering mellom nasjonalitetene i Fotball-Europa.

  Beste EM noensinne


  På tross av storlagenes tidlige exit er Uefa meget fornøyd med EM-sluttspillet i Portugal.

  - Turneringen vokser som en global begivenhet. Jeg har vært involvert i turneringer av denne type siden 1992, så jeg har bakgrunn for å si at dette er den beste noensinne. Det viktigste er at fotballen som vises er fremragende

<B>UTLENDINGENES FEIL:</B> Uefa-sjef Lars-Christer Olsson, her med Champions League-trofeet, tror utenlandske spillere i England og Tyskland ødelegger for landslagene.