Romelu Lukaku

Solskjær-flopp herjer: - Kan bli årets spiller

Tidligere Ole Gunnar Solskjær-elev Romelu Lukaku fikk det aldri til å stemme på Old Trafford. I Milano har belgieren ført Inter til sin første ligatittel på over et tiår.

FLYT: Ole Gunnar Solskjær fikk ikke fram toppnivået til Romelu Lukaku, men etter avskjeden har belgieren banket inn mål. Foto: Peter Powell/PA
FLYT: Ole Gunnar Solskjær fikk ikke fram toppnivået til Romelu Lukaku, men etter avskjeden har belgieren banket inn mål. Foto: Peter Powell/PA Vis mer
Publisert

Etter ni år med Juventus-dominans har Inter Milan endelig vunnet ligatittelen, og Romelu Lukaku skal ha mye av æren.

Angriperen ble hentet fra Manchester United i 2019 for 74 millioner pund. Lukaku forlot Manchester med 42 mål på 96 kamper.

Leverer i storkampene

Selv om scoringssnittet fra tida i Manchester er respektabelt, ble han ikke noen favoritt hos fansen og opplevde mye kritikk i den røde-trøya.

27-åringen har etterlatt kritikken i England, og banket inn scoringer i Italia.

Denne sesongen står Lukaku med 30 målpoeng på 33 kamper i Serie A.

- Han er kanskje årets heteste kandidat til å bli årets spiller i Serie A, sier Serie A kommentator Even Braastad til Dagbladet.

I Manchester United ble det ofte diskutert Lukakus opptredener mot topplagene. Belgieren klarte bare ett mål og fire assist på 16 kamper for United mot de andre topp seks-klubbene i Premier League.

Denne sesongen står han med åtte målpoeng på ti kamper mot sine seks største rivaler - Juventus, Napoli, Milan, Lazio, Roma og Atalanta.

Ole Gunnar Solskjær overtok United i desember 2018. Den første halve sesongen ble det seks scoringer for Lukaku under nordmannens ledelse.

- Antonio Conte har fått satt opp Lukaku mer rettvendt. Da er han på sitt beste, mener Baarstad.

Totalt fikk belgieren 9 mål på 25 kamper med Solskjær på sidelinja.

- Ole ville at jeg skulle bli, men jeg fortalte ham at det var over. All ære til ham som hjalp meg til å få overgangen, sa Lukaku tidligere denne sesongen.

Den første sesongen med Inter Milan og Antonio Conte ble det 23 mål på 36 kamper i ligaen.

Det ble etterfulgt av den fantastiske sesongen han har nå, og med fire seriekamper igjen kan det fort bli flere scoringer på måltyven.

- Lukaku har hatt to veldig gode sesonger for Inter etter overgangen fra Manchester United, sier Braastad.

Store sko å fylle

I Milano erstattet han toppscorer Mauro Icardi som tok turen til Paris Saint Germain. Argentineren hadde flere kontroverser handlinger utenfor banen, men var en målgarantist, med 111 mål på 169 Serie A kamper fra start.

Før Lukakus inntog virket ligatittelen som en fjern drøm, men ankomsten til belgieren endret fort på det.

Sesongen før overgangen til Milano endte Inter hele 21 poeng bak Juventus. Forrige sesong tok de opp kampen mot Juventus, og havnet kun ett fattig poeng bak Torino-klubben.

Denne sesongen sikret Romelu Lukaku endelig tittelen for Inter, med fire kamper igjen og hele tretten poeng ned til Juventus.

Hva har endret seg?

I både Everton og Manchester United ble belgieren ofte brukt som enslig spiss. I Milano har Lukaku fått en spisspartner i Lautaro Martínez som passer han ypperlig.

LUKAKU: I en video på Ian Wrights YouTube-kanal, forteller Romelu Lukaku om tiden i karantene i Milano, Inter-overgangen Ole Gunnar Solskjær. Video: @ianwright / Rødt Kort Vis mer

Totalt har laget scoret 74 mål i Serie A. Duoen har hele 59 målpoeng sammen, og i tillegg assistert hverandre 18 ganger.

Begge kan bekle rollen som målscorer og servitør, noe som gjør partnerskapet et mareritt å forsvare seg mot.

- De har funnet hverandre betraktelig mer denne sesongen, og vært ekstremt gode, sier Braastad.

En annen nøkkelfaktor er at Inter har scoret flere kontringsmål i Serie A enn noe annet lag denne sesongen.

Serie A-tittelen smaker nok fantastisk godt for den tidligere United-spissen.

Vi må helt tilbake til 2009/10 sesongen for å vinne hans siste klubbpokal, så det er ikke bare Inters titteltørke som forsvinner, men også Lukakus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer