Solskjær før skjebnekampen: - Spillerne er såret

United-spillerne var langt nede etter ydmykelsen mot Everton. Ole Gunnar Solskjær forventer en reaksjon mot byrival Manchester City.

SKUFFELSE: Manchester United-spillerne var langt nede etter tapet mot Everton. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
SKUFFELSE: Manchester United-spillerne var langt nede etter tapet mot Everton. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Manchester City 21.00 i kveld.

MANCHESTER (Dagbladet): Det gikk på stoltheten løs for Manchester United-spillerne etter 0-4 mot Everton i helga.

Superstjerne Paul Pogba mener at det de røde viste på gressmatta søndag var respektløst overfor hele klubben.

- I garderoben lot vi manageren og støtteapparatet snakke, og de fortalte sannheten. Måten vi spilte på og prestasjonen fra meg selv og resten av laget var respektløs. Vi respekterte ikke oss selv, klubben eller fansen, forteller Pogba til Sky Sports.

Samtidig melder lokalavisa Manchester Evening News (MEN) at harmonien i United-garderoben har begynt å avta. Solskjær tok med seg latter og smil til klubben da han ble hentet inn i desember, noe som smittet over på flere.

MEN hevder at noen av spillerne som skapte sur stemning med José Mourinho ved roret, har begynt å surne igjen. Samtidig meldes det at Solskjær ikke skal være i ferd med å miste garderoben, ifølge en kilde avisa har snakket med.

Hvis denne rapporten stemmer, har Solskjær uansett mye å stri med de neste månedene, for å få United-skuta på rett kjøl igjen.

- Perfekt

På kort sikt finnes det ikke en bedre kamp å slå tilbake på enn byderbyet mot Manchester City. Og det har blitt gjentatt til det kjedsommelige, men det er en kamp United sannsynligvis ikke har råd til å tape om de skal ha en sjanse til topp 4.

Selv om de lysebå er store favoritter i jakten på ligagull, forventer Ole Gunnar Solskjær en reaksjon etter ydmykelsen på Goodison Park.

- Det er den beste kampen vi kunne bedt om nå, med sårede spillere. Vi hadde møter etter kampen og du kunne se at alle spillerne definitvt er skuffet og virkelig såret over den forestillingen. City er derfor perfekt. Du kan ikke gjemme deg på banen, det har jeg sagt mange ganger, sier Solskjær.

SOLSKJÆR MAGASINET: Ole Gunnar Solskjær og hans menn er klare for å kjempe mot Lionel Messi og Barcelona om semifinaleplassen i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Nordmannen forventer en tøff fysisk kamp mot naborivalen, og tror spillerne vil heve seg etter det forsmedelige tapet sist.

- Vi får se, vi fokuserer på onsdag nå og jeg er sikker på at vi får et godt svar, sier Solskjær, som ikke har straffet spillerne sine.

- Du straffer dem ikke som i gamle dager, ved å sende dem til fjellet og tilbake. Slik kan det også gjøres. Vi tror på dem. Spillerne vet at de skuffet seg selv, individuelt og som lag. Meg også, det er jeg som leder dem og gir dem instruksjoner om hvordan vi skal spille. Det er min jobb å få dem til å levere bedre, men jeg er sikker på at vi får en reaksjon, sier Solskjær.

- Alltid krise

Etter at Solskjær kom til klubben, er det bare to lag som har tatt flere poeng i ligaen enn Manchester United. Det er det ikke mange som tenker på, nå som de røde har tapt flere kamper på rad.

- Det er alltid krise i United om du taper en kamp eller to. City og Liverpool er de to lagene som har tatt mer poeng enn oss de siste 18-19 kampene. Det er bra, guttene har gjort det fantastisk. Vi liker ikke å tape kamper. Vi har tapt tre av de siste fem ligakampene, det er litt for mye. Men slik er fotballen, slik er Premier League. Men slik vi tapte mot Everton er det verste vi har levert, sier Solskjær.

Manchester United ble gitt en ny håndstrekning i kampen om topp 4 etter at både Chelsea (2-2) og Arsenal (2-3) mistet verdifulle poeng i helga. Dermed er det fortsatt helt åpent i kampen om Champions League neste sesong.

Samtidig ønsker ikke ikke Manchester United å gi en hjelpende hånd til Liverpool, som kan vinne ligagull dersom Manchester City avgir poeng på Old Trafford i kveld.

To tredjedeler av Manchester United-fansen som har svart på en undersøkelse i sosiale medier, vil heller at United skal havne utenfor topp 4 med City som ligavinner, enn at Liverpool vinner ligaen med United på fjerdeplass.

Det forteller litt om rivaliseringen mellom de to toppklubbene.