SCORET IGJEN: Patrick Mortensen satte sitt sjette for sesongen mot Molde på hjemmebane i den tolvte runden. Her etter å ha scoret mot Kristiansund tidligere i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SCORET IGJEN: Patrick Mortensen satte sitt sjette for sesongen mot Molde på hjemmebane i den tolvte runden. Her etter å ha scoret mot Kristiansund tidligere i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Eliteseriens 12. runde 2017: Sarpsborg 08 - Molde

Solskjær forbanna etter tapet: - Flere må gå i seg selv

Etter seire mot Odd og Stabæk begynte Molde å likne på sitt gamle jeg. Men Sarpsborg 08 er i enda bedre form.

  • Sarpsborg 08 - Molde 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter to strake seire så det ut til at Molde endelig var klare for Eliteserien 2017. For fem seire og to uavgjort har ikke gitt dagens bortelag svært mye å juble for denne sesongen. Men i møte med serietoer Sarpsborg, ble det for tøft.

For Sarpsborg jager Rosenborg i årets Eliteserie, og før runden var østfoldingene ett fattig poeng bak trønderne på tabellen.

Da serielederne gjorde jobben mot Strømsgodset, og ledet raskt 3-0 på hjemmebane, måtte Sarpsborg jobbe litt ekstra hardt mot Molde for ikke å havne flere poeng bak i denne sesongens kamp om gullet.

Og da Patrick Mortensen satte inn 1-0 etter 62 minutter gikk det veien for Sarpsborg, som biter seg fast bak trønderne på tabellen, og går ut av den tolvte serierunden ett poeng bak.

– Jeg synes vi er best i alt fra start til slutt. En veldig fortjent seier. Vi burde kanskje vært litt mer giftig, sa Sarpsborgs hovedtrener Geir Bakke, ifølge Eurosport.

Han fikk støtte fra Molde-kaptein Ruben Gabrielsen.

– Det er fortjent. Vi skaper ikke veldig mye, men de scorer på den sjansen de får. Det er slik de vinner, sa midtstopperen.

Forbanna Solskjær

Ole Gunnar Solskjær var alt annet enn fornøyd med dommer Espen Eskås etter 0-1-tapet borte mot Sarpsborg i Eliteserien søndag.

I et realt ruskevær i Sarpsborg utviklet kampen seg til en fysisk batalje, og Molde-duoen Petter Strand og Sander Svendsen måtte forlate banen med smeller.

Etter kampen klarte ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær å skjule misnøyen med kamplederen.

– De får fullt av frispark. Jeg vet ikke om dommerne også kjøper hypen om at Sarpsborg er årets hit. De får jo alt, det er jo 80-20 (i Sarpsborgs favør) minst, så her er det flere som må gå i seg selv, sa Solskjær til Eurosport.

Eskås ønsket ikke å kommentere Solskjærs kritikk.

FORBANNA: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var forbanna på dommeren etter kampen. Her med Sarpsborg-trener Geir Bakke før kampstart. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORBANNA: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var forbanna på dommeren etter kampen. Her med Sarpsborg-trener Geir Bakke før kampstart. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Slet

Men hjemmelaget slet før hvilen. De blåkledde hadde flere store muligheter til å sette ballen i mål, men enten gikk Mortensen, Lund Nielsen, Fejzullahu og Zachariassens skudd utenfor, eller så reddet Linde i Molde-målet skuddene.

Bortelaget slet enda mer på de første 45 minuttene, og noterte seg kun for ett godt forsøk før hvilen. Likevel var det Brustad og Molde som fikk andreomgangens første store sjanse, etter at Sander Svendsen snappet opp en skummel tversoverpasning.

Svendsen sendte ballen til Brustad som avsluttet alene fra venstresida, men i Kristiansen i mål stoppet forsøket.

Sarpsborg kviknet til utover i andreomgangen, og før det var spilt 20 minutter fikk de blåkledde endelig uttelling, da Ole Jørgen Halvorsen sendte ballen ut til Patrick Mortensen midt i 16-meteren.

Sistnevnte klinka til, og det knallharde skuddet snek seg under Linde og i mål. En mye fortjent ledelse til hjemmelaget, som ikke akkurat la seg bakpå for å styre inn ledelsen.

Nysignering

Bare minuttet etter ledermålet var Thomassen nær ved å øke Sarpsborg-ledelsen, da han banka til i svært god posisjon. Dessverre for hjemmelaget snek ballen seg like til side for mål.

I løpet av de neste fem minuttene fikk hjemmelaget muligheten til å øke ledelsen enda flere ganger, blant annet etter et hjørnespark der Patrick Mortensen stanget ballen knallhardt i den nærmeste stolpen, før ballen gikk ut.

Molde lå før runden omtrent midt på tabellen med 17 poeng, og trengte sårt poeng. Men østfoldingene ønsket nok en festdag til ære for sin nye signering som ble presentert i pausen: Amin Askar.

Hjemmelaget sto på gjennom hele kampen, og lot ikke gjestene komme til så veldig mange sjanser.

Isteden satset de alt i motsatt ende av banen også, og var nok nærmere 2-0 enn det Molde var 1-1.

Sarpsborg viste nok en gang hvorfor de ligger nesten helt øverst av tabellen, og var svært overbevisende på Sarpsborg Stadion.

I neste runde venter Tromsø på hjemmebane for Molde, mens Sarpsborg reiser til Sandefjord.