- Solskjær forfremmes til sjef i United

Får ansvaret for reservelaget.

MOSKVA/OSLO (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær blir forfremmet til sjef for Manchester Uniteds reservelag.

Det fortalte Sir Alex Ferguson på en pressekonferanse i Moskva, dagen før Champions League-finalen mot Chelsea.

- Til neste sesong vil han være ansvarlig for reservelaget, sier Sir Alex.

Solskjær har allerede gjort en jobb for spissene i United, og har vært fast inventar på de rødes treningsfelt etter at han la opp.

Ferguson spår stor trenerkarriere

Soslkjær har også ledet laget i kamp tidligere, men fra neste sesong skal han altså være sjef for de som banker på dørene på Old Trafford.

Og Sir Alex Ferguson skryter voldsomt av sin nye kollega.

- Jeg ble skuffa da han sa at han måtte legge opp. Men allerede da visste vi at han ville bli trener. Han har gjort jobben sin i systemet veldig bra, spesielt med spissene, sier United-bossen.

GODE VENNER: Ole Gunnar Solskjær har kost seg ved Sir Alex Fergusons side på treningsfeltet før, nå får han en enda viktigere rolle i Manchester. Foto: AFP/SCANPIX
GODE VENNER: Ole Gunnar Solskjær har kost seg ved Sir Alex Fergusons side på treningsfeltet før, nå får han en enda viktigere rolle i Manchester. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Skotten er heller ikke i tvil om at Ole Gunnar kan få en stor framtid som fotballtrener.

- Det vil bli et viktig steg i hans karriere. Og hvis han fortsatt vil bli manager eller trener så har jeg ingenting i mot det. Han er den rette typen til å bli trener, og har den rette tålmodigheten, sier Sir Alex.

Hylles av United-kapteinen

Tidligere i dag ble Norges største fotballkjendis hyllet av Manchester Uniteds kaptein, Rio Ferdinand, som framhevet Solskjærs betydning for klubben.

- Han var en toppspiller, og jeg er sikker på at han blir en topptrener. Han har masse gode innspill, og jobber veldig hardt i trenerstaben, sier Ferdinand, ifølge ITV.com.

Kapteinen mener Solskjærs evne til å kjempe seg tilbake til tross for motgang gjør ham til et forbilde for alle spillere.

- Ole hadde mange skuffelser i sin karriere, med skader og benketilværelse. Men han taklet det alltid på riktig måte, og kom ofte og forandret kampene. Han er en spiller alle kan se opp til, sier Ferdinand.

Selvsikker Solskjær før finalen

- Solskjær forfremmes til sjef i United

Nordmannen selv er overbevist om at Manchester United i morgen kveld kan sikre nok en dobbeltriumf, slik de gjorde det da han selv avgjorde i 1999.

- Spiller vi den fotballen vi har gjort hittil i år, går det bra, sier Solskjær, og tror Cristiano Ronaldo blir en nøkkelfigur.

- Da han kom i 2003, var han en tynn liten gutt med mye talent og mange triks. Men måten han har utviklet seg til en lagspiller, er godt å se for meg som trener, sier den gamle CL-helten.

Og også til dem som skulle få den sure benkeplassen mot Chelsea i morgen kveld, har Ole Gunnar et par tips, som en som vet hva han snakker om.

- Det gjelder å gjøre det beste ute av det, og heller utnytte fordelen av å være uthvilt når du kommer innpå, sier nordmannen.

En av dem som følger nøye med er franskmannnen Louis Saha.

- Jeg aksepterer det hvis jeg ikke får starte. Men det er stort bare å være en del av det, og det ville vært fantastisk hvis jeg kunne gjøre det Ole gjorde i \'99, sier Saha til Uniteds hjemmesider.

HØR HER, GUTTER: Ole Gunnar Solskjær mener det ikke er mye å lære Ronaldo og de andre, men de hører likevel nøye etter når nordmannen peker og forklarer på treningsfeltet.
ØYEBLIKKET: Kvelden i Barcelona som for alltid gjorde Ole Gunnar Solskjær til en legende i Manchester.