Solskjær fra start

Her er Norges lag mot Wales.

HOSLEBANEN (Dagbladet.no): I morgen kveld skal Wales få smake nye Norge på Ullevaal. Etter dagens landslagstrening på Hoslebanen i Bærum, tror vi Åge Hareide stiller med følgende mannskap fra start:

Thomas Myhre er udiskutabel i mål. Til tross for at han klaget litt over ryggvondt på dagens trening, er det ikke snakk om noe annet enn å la veteranen spille. Unge og talentfulle Jan Kjell Larsen er reserve, men er nok ikke klar for A-landskamp fra start ennå.

Forsvar

Henning Berg skal som kjent starte kampen mot Wales. Dermed blir det største spenningsmomentet hvem av av de andre stopperne som må vike for jubilanten.

Duoen Ronny Johnsen og Claus Lundekvam blir Hareides midstopperpar mot Wales, og Lundekvam er den av de to som har mest spilletid på landslaget under Hareide.

Likevel tror vi det blir Lundekvam som nok en gang må gi fra seg plassen til Henning Berg. Berg og Johnsen har spilt så mye sammen på landslaget, og kjenner hverandre så godt, at det er den konstellasjonen som gir best utbytte for Hareide i Bergs avskjedskamp.

Christer Basma blir høyreback. Samtidig tror vi John Arne Riise blir venstreback. Åge Hareide ønsker å starte med Morten Gamst Pedersen på venstre kant, og derfor må Riise spille back for å få plass i startelleveren.

Midtbanen

I tillegg til Gamst'n, starter Norge med Martin Andresen og Magne Hoseth i midten. På landslagstreningen i dag, ble begge drillet i forskjellige oppspillsmønstre. Samtidig har duoen vært svært god under Hareide, og derfor ønsker landslagssjefen naturlig nok ikke å bryte samarbeidet.

Alternativene er ikke så mange heller.

På høyre kant kommer Thorstein Helstad til å starte. Farten er avgjørende for Austria Wien-proffen, som er i ferd med å spille seg inn på fast landslagsplass i den posisjonen.

Spisser

På topp tror vi Bengt Sæternes får sjansen fra start.

Hareide tok ut Belgia-proffen for å teste ham skikkelig, og det er nettopp det han kommer til å bli. Rune Lange kommer til å erstatte Sæternes i løpet av kampen, men på formasjonstreningen i formiddag var det utelukkende Sæternes som ble drillet på topp.

Bak ham starter Solskjær som den hengende spissen. Hareide var veldig fornøyd med Solskjær i kampen mot Russland, mens Tore Andre Flos siste opptreden i landslagstrøya var litt mindre heldig (borte mot Serbia).

  • Dermed blir laget seende slik ut: Myhre - Basma, Berg (Lundekvam), Johnsen, Riise - Helstad, Andresen, Hoseth, Gamst Pedersen - Solskjær, Sæternes.
STARTER: Dagbladet.no tror både Ole Gunnar Solskjær og Morten Gamst Pedersen starter for Norge mot Wales i morgen.