<strong>FREDET:</strong> Ole Gunnar Solskjærs jobb som Molde-trener er ikke truet. Nå fredes han av av Molde-direktør Øystein Neerland. I dag fikk de en etterlengtet opptur hjemme mot Bodø/Glimt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FREDET: Ole Gunnar Solskjærs jobb som Molde-trener er ikke truet. Nå fredes han av av Molde-direktør Øystein Neerland. I dag fikk de en etterlengtet opptur hjemme mot Bodø/Glimt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Solskjær fredes av direktøren. Sender stikk til Glimt: - Må slutte å klage

Øystein Neerland fredet Ole Gunnar Solskjær i pausen mot Bodø/Glimt. De defensive problemene fortsatte, men Molde kunne endelig juble for seier første gang siden 21. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Molde - Bodø/Glimt 3-2 (2-1)

(Dagbladet): I dag er det nøyaktig ett år siden Tor Ole Skullerud fikk sparken som Molde-trener. Da lå romsdalingene på 7. plass i Tippeligaen med 25 poeng på 17 kamper.

Etter ett enslig poeng på de siste seks kampene lå Ole Gunnar Solskjærs menn på 9. plass etter 25 poeng på 18 kamper før dagens møte med Bodø/Glimt. Om Molde-ledelsen var konsekvente, ville Solskjær ha beseglet samme skjebne som Skullerud.

I stedet for at Molde-ledelsen hørte på enkelte av supporternes krav, fikk Manchester United-legenden en ny sjanse. Den grep Solskjær og Molde med begge hender hjemme med 3-2-seieren over Bodø/Glimt i dag.

Dermed vant romsdalingene sin første kamp siden Brann ble slått 2-0 hjemme 21. mai og klatret opp til en 7. plass med 28 poeng og én kamp mer spilt enn majoriteten av de øvrige lagene.

<strong>ENDELIG:</strong> Moldes nykommer Fredrik Brustad scoret for i Moldes 3-2-seier over Bodø/Glimt.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ENDELIG: Moldes nykommer Fredrik Brustad scoret for i Moldes 3-2-seier over Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Molde-direktør Øystein Neerland svarte ikke på medienes henvendelser etter tapet mot Vålerenga, men fortalte om den tunge perioden til TV 2 i pausen.

- Vi har ikke sett bra ut. Vi har vært dårlige og underprestert. Det har vært vanskelig for spillerne, trenerne og lederne. Vi føler presset og registrerer at folk begynner å bli utålmodige. Men vi må jobbe sammen for å komme ut av dette, sa Neerland da Molde ledet 2-1 til pause.

Freder Solskjær

På spørsmål om hva Neerland synes om sammeligningen mellom Skullerud og Solskjær, hvor - som Dagbladet skrev tirsdag - Skullerud fikk sparken med bedre resultater enn Solskjær, svarte Neerland følgende:

- Media må finne noe mer tidsriktig å snakke om. Vi er ferdig med det som skjedde i fjor og fokuserer på å snu det vi opplever nå. Vi har en langsiktighet i tankegangen og jobbe for å bli gode sammen. Ole Gunnar er ny trener og jeg er ny leder. Dette er et langsiktig prosjekt.

- Så Solskjær sitter trygt?

- Ole Gunnar er vår trener i uoverskuelig framtid, forsikrer Molde-direktøren.

Rett etter at Neerland fredet Solskjær, scoret Sander Svendsen med en avslutning som selv sjefen ville vært stolt av. Etter 67 minutter fikk imidlertid hjemmelaget en ny påminnelse av klubbens defensive problemer.

Bare Start og Aalesund har flere baklengs enn laget som herjet mot blant annet Celtic og Fenerbahce i Europa League i fjor høst. I dag banket både Trond Olsen og Patrick Berg (18), som sønnen til Ørjan Berg, nevøen til Arild og Runar Berg og barnebarnet til Harald Berg, inn vakre mål mot Molde.

Solskjær om Glimt: - De må slutte å klage

Rett før slutt trodde de fleste at Bodø/Glimt skulle få straffe, men Emil Jonassen fikk i stedet gult kort for filming. Dermed ble det bare nesten for Glimt og etterlengtet jubel for hjemmelaget.

<strong>FREDER:</strong> Molde-direktør Øystein Neerland freder trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FREDER: Molde-direktør Øystein Neerland freder trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det kunne fort ha vært straffe. Det er i hvert fall strengt med gult kort, sier Bodø/Glimt-trener Åsmund Bjørkan til TV 2.

Molde vant sin første kamp på ti uker etter at Fredrik Aursnes, Fredrik Brustad og bursdagsbarnet Sander Svendsen scoret ett mål hver i 3-2-seieren på eget kunstgress.

Situasjonen som Bjørkan sikter til, får Solskjær til å komme med et stikk i gultrøyenes retning.

- I dag synes jeg vi var gode. Jeg er litt spent på om det var filming eller straffe til Glimt mot slutten der. Jeg har ikke sett situasjonen i reprise ennå, men hvis det er filming, er det andre gang i kampen og de må de slutte å klage over at vi er verstinger til å hente inn spillere og heller konsentrere seg om sine egne, forteller Solskjær.

Bursdagsbarnet Svendsen var en lettet og glad mann etter kampen.

- Det har vært tungt med så mye motgang, så dette var ekstremt deilig, sier Svendsen.

Drømmestart for Aursnes og Molde

Klubben som før sesongen ble lansert som Rosenborgs sterkeste gullutfordrer er under hardt presset. Derfor var det ekstremt beleilig da Fredrik Aursnes ordnet 1-0 etter bare åtte minutter.

Den tidligere Hødd-spilleren mottok ballen av Mattias Moström og banket ballen i mål fra skrått hold på eminent vis. Det var akkurat det Molde trengte.

Aursnes var nok en gang involvert da Molde doblet ledelsen bare tre minutter senere. Midtbaneelegantens corner fant nykommer Fredrik Brustad, som løp seg fri fra markering og satte hjørnesparket kontant i mål.

<strong>BERG-MAGI:</strong> Patrick Berg (18) fører familiearven videre og scoret sitt første Tippeliga-mål på ustøkt vis mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BERG-MAGI: Patrick Berg (18) fører familiearven videre og scoret sitt første Tippeliga-mål på ustøkt vis mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

En ny Berg presenterte seg

Da Molde-fansen endelig så ut til å bli komfortable igjen etter den tunge perioden, fikk de seg en ny støkk rett etter.

18 år gamle Patrick Berg scoret sitt første mål i Tippeligaen da han viste seg verdig Berg-navnet: Stortalentet vippet opp ballen til seg selv og banket inn 1-2-reduseringen på halv volley fra 20 meter.

Patrick Berg skriver seg inn i historien av målscorere i Berg-familien. Patrick er nemlig sønnen til Ørjan, nevøen til Arild og Runar og barnebarnet til Harald Berg.

- Jeg traff veldig bra, så det var deilig, sa Berg til TV 2 i pausen.

Svendsens gjorde Solskjær stolt

Fem minutter ut i 2. omgang viste en annen unggutt seg fram. 19 år gamle Sander Svendsen har allerede bøttet inn mål for Molde i et par sesonger, og mot Bodø/Glimt kom enda et eksempel på hans glimrende avslutningsferdigheter.

Den hurtige spissen snappet opp ballen fra et sløvt Glimt-forsvar og skrudde ballen elegant i hjørnet med utsiden av foten. Avslutningseksperten Solskjær kunne stolt applaudere elevens prestasjon fra sidelinjen.

- Den scoringen varmet hjertet mitt, forteller Solskjær.

Men i Molde er ikke tomålsledelse nødvendigvis en trygg ledelse. Romsdalingene har slitt stort bakover denne sesongen. Bare Start og Aalesund har flere baklengs i årets Tippeliga.

Etter 67 minutter kom nok et mål imot. Vi er vant til å se Trond Olsen banke inn mål med venstrefoten, men denne gang slo han til med motsatt fot. Glimt-veteranen fikk drømmetreff med høyrefoten da ballen suste opp i krysset på utsøkt vis.

Bodø/Glimt presset på for en utligning, men det ble bare nesten. Molde vant sin første elitseriekamp siden 21. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer