Dagbladet erfarer:

Solskjær frykter sparken i United

Manchester United-treneren vet at de neste kampene avgjør hans framtid på Old Trafford.

PÅ VEI UT?: Ole Gunnar Solskjær kan miste jobben på Old Trafford. Foto: AP Photo/Rui Vieira
PÅ VEI UT?: Ole Gunnar Solskjær kan miste jobben på Old Trafford. Foto: AP Photo/Rui Vieira Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det stormer for alvor rundt Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford etter 0-5-tapet for erkerival Liverpool sist søndag.

Det har blitt nevnt i flere britiske aviser at spillerne skal ha begynt å tvile på kristiansunderens taktiske evner, og mandag skal det ha foregått heftig møtevirksomhet for å finne ut hvor veien går videre.

Etter det Dagbladet erfarer, skal Solskjær og hans trenerteam være klare på at de kan snu trenden, men de skal samtidig være innforstått med at de kan miste jobben på Old Trafford.

Conte beste alternativ

Tirsdag rapporterte britiske The Athletic at Solskjær ser ut til å bli værende som United-trener i helgas oppgjør mot Tottenham i den engelske hovedstaden.

ØNSKER SOLSKJÆRS JOBB: Antonio Conte. Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto/Shutterstock
ØNSKER SOLSKJÆRS JOBB: Antonio Conte. Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto/Shutterstock Vis mer

Dagbladet har også grunn til å tro at alt annet enn seier mot Nuno Espírito Santos mannskap kan bety slutten på nordmannens opphold i sjefsstolen på Old Trafford.

Det skal ha foregått tett møtevirksomhet blant ledere på Old Trafford mandag, og man skal ha vurdert om dette er tidspunktet for å prøve noe nytt.

En av tingene som skal ha talt i Solskjærs favør er uansett at det ikke er noen ønsket kandidat til å ta over jobben, dersom kristiansunderen skulle få sparken.

Selv om man skal være klare over at Antonio Conte er tilgjengelig, og er lysten på å ta over jobben, så skal man ikke være overbevist om at den tidligere Chelsea-treneren er rett mann.

OGDEN: Mark Ogden, «Senior Writer» i ESPN, mener det er ting som kan tyde på at det går mot et managerbytte i Manchester United. Vis mer

Skulle man velge å sparke Solskjær, er det uansett grunnlag for å tro at United anser Conte som det beste tilgjengelige valget.

Utfordrende program

Tidligere Real Madrid-trener Zinedine Zidane skal også være et som går igjen på Old Trafford, men det er stadig usikkerhet rundt franskmannens ønske om å ta over United.

Trenere som Erik ten Hag i Ajax og Mauricio Pochettino i Paris Saint-Germain, som tidligere er blitt koblet med jobben, er begge under kontrakter med sine respektive klubber, kontra Conte, som står uten jobb.

Selv om bare seier er godt nok i det førstkommende oppgjøret mot Tottenham, er det også grunnlag til å tro at Solskjær må levere resultater også borte mot Atalanta i Champions League, samt i bortemøtet mot Manchester City i Premier League.

MARERITTET: Liverpool smadret Manchester United på Old Trafford. Foto: Oli SCARFF / AFP
MARERITTET: Liverpool smadret Manchester United på Old Trafford. Foto: Oli SCARFF / AFP Vis mer

Ole Gunnar Solskjær har vært hovedtrener for Manchester United siden vinteren 2018, da han midlertidig tok over etter at José Mourinho fikk sparken.

I mars 2019 ble det klart at nordmannen fikk jobben på permanent basis. Han signerte ny kontrakt med United fram til 2024 så seint som i juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer