Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Solskjær-gambling et mysterium

Sky Bet tatt på senga av store spill.

TIL ENGLAND?: Ole Gunnar Solskjær kan bli den første norske manageren i Premier League siden Drillo trente Wimbledon. Sky Bet opplyser til Dagbladet at det nesten utelukkende spilles på nordmannen som ny sjef i Aston Villa. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TIL ENGLAND?: Ole Gunnar Solskjær kan bli den første norske manageren i Premier League siden Drillo trente Wimbledon. Sky Bet opplyser til Dagbladet at det nesten utelukkende spilles på nordmannen som ny sjef i Aston Villa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da Alex McLeish fikk sparken som Aston Villa-manager mandag, var Ole Gunnar Solskjær knapt nok en outsider blant bookmakerne til å overta.

Men i dag ble han plutselig gjort til favoritt hos en rekke engelske bettingselskaper.

Helen Jacob hos Sky Bet, der oddsen på Solskjær stupte fra 26 til 1,83 i løpet av noen få timer, sier flommen av spilll på nordmannen kom som en stor overraskelse på dem.

- Det har vært en mengde spill på Solskjær. Det har kommet helt ut av det blå, ettersom det ikke har vært noen nyheter der han er blitt koblet til jobben i særlig grad. Det er vanligvis grunnen til at oddsen faller når det gjelder manageransettelser. Vi følger nøye med på Twitter for å få ledetråder til dette gamblingmysteriet, sier hun til Dagbladet.

- Tar hva som helst av odds
Jacob sier spillene har kommet jevnt og trutt gjennom hele dagen, og at flere personer har åpnet en konto hos Sky Bet for å spille på Solskjær som den neste Villa-manageren.

- Det har gjort at vi har kuttet oddsen (fra 26) til 17, 13, 11, 9, 6 og helt ned til 1,83. Kundene våre tok hva som helst av odds, og vi tar fortsatt imot spill på den lave oddsen. Det er rene «enveiskjøringen» (bare spill på Solskjær), sier hun.

På diverse engelske diskusjonsforum virker den store majoriteten å være positive til en eventuell Solskjær-ansettelse, selv om han fortsatt har nokså begrenset erfaring.

Villa-eieren i Norge?
Tidligere i dag snakket Dagbladet med lederen for Aston Villas norske supporterklubb, Thor Karlsen Skjelstad, som tok spekulasjonene med en klype salt.

- Det vil være litt spesielt, kanskje. Jeg synes det er vanskelig å forholde seg til. Det er i hvert fall blitt snakket om en ung manager som er litt sulten, og sånn sett kan jo muligens Solskjær være en passende kandidat. Jeg har registrert noen rykter om at Randy Lerner (Villa-eieren) var på vei til Norge, men jeg aner ikke, sa han.

Solskjærs venn og rådgiver Jim Solbakken henviser til Molde eller Solskjær selv for en kommentar.

39-åringen har et stort navn i England etter 14 år i Manchester United, de siste 2,5 av dem som reservelagstrener.

Han trente Molde til seriegull i første forsøk, klubbens første i deres 100 år lange historie.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med noen i Molde-ledelsen i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling