Solskjær gjør comeback på Old Trafford. Da han så laget, ble han overrasket

Håper manager Ancelotti tar grep.

MOLDE-TRENER:  Ole Gunnar Solskjær. Foto: Tomm W. Christiansen
MOLDE-TRENER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (42) gjør et aldri så lite comeback som fotballspiller i en veldedighetskamp på Old Trafford 14. november. Et lag som består av britiske spillere møter et verdenslag. Solskjær spiller på verdenslaget, som ledes av Carlo Ancelotti og har Zinedine Zidane som kaptein. Inntektene går til UNICEF.

Da Solskjær fikk se laget, ble han overrasket. Til Dagbladet forteller Molde-treneren denne historien:

- Det er en veldedighetskamp, og jeg er UNICEF-ambassadør, så da stiller jeg opp. Jeg har ikke vært med på noen fotballkamper siden jeg sluttet, siden testimonialkampen min, egentlig (2. august 2008). Jeg har hatt et par innhopp på fem minutter her og der. En gang på Molde stadion og en gang på Old Trafford.

Solskjær - som måtte legge opp på grunn av knetrøbbel - fortsetter:

- Jeg så det var invitert 30-40 spillere til kampen. Jeg tenkte at da kan jeg komme inn i fem-ti minutter. Det passet jo godt, så det sa jeg «ja» til. Men da troppen var tatt ut, så jeg at det bare var 15 stykker på laget. Det er bare fire innbyttere, så kanskje må jeg spille mye mer enn det jeg hadde håpet på.

- Jeg håper virkelig at Ancelotti sier: «Han der stoler vi ikke på», forteller Solskjær med et smil.

Turer i fjellet - Kneet ditt tåler ikke det der?

- Det er ikke sikkert. Jeg spiller ikke fotball lenger. Jeg går turer i fjellet, og det er treninga mi. Men jeg får ofre det for å prøve å slå en tunnel på Becks og Giggs.

INTERVJU: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær forteller om tida i Cardiff - og det siste året - i Dagbladets helgeavis.
INTERVJU: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær forteller om tida i Cardiff - og det siste året - i Dagbladets helgeavis. Vis mer

Ja, for gjensyn med David Beckham og Ryan Giggs blir det. Se troppene nederst i saken.

Solskjær gleder seg uansett til å komme tilbake til Old Trafford. Han spilte 366 kamper og scoret 126 mål i sin imponerende karriere for Manchester United.

- Hvordan blir det å komme tilbake?

- Det er jo hjemme, da. Det må jeg si.

Surrealistisk opplevelse Han fortsetter:

- Når jeg har vært på kamp, både med Cardiff og etter at jeg var ferdig i Cardiff, så føler jeg at jeg er hjemme. Som manager for Cardiff hadde jeg en av mine mest surrealistiske opplevelser der. Publikum ropte på meg i 80 minutter av kampen. Det var rart. Det var veldig rart. Det var litt sånn: «Ja, jeg har lyst til å klappe til dere, men nå jobber jeg for Cardiff.» Jeg måtte prøve å være så profesjonell som jeg kan.

I et intervju med Dagbladets helgeavis - som er i salg nå - forteller Solskjær mer om hvordan det siste året har vært. For snart 14 dager siden ble han ansatt som Molde-trener for andre gang.

Her er lagene til veldedighetskampen på Old Trafford:

TILBAKE I MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Tomm W. Christiansen
TILBAKE I MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Det britiske laget

Manager: Sir Alex Ferguson.
Kaptein: David Beckham.
Spillere: David Seaman, David James, Sol Campbell, John Terry, Phil Neville, Rio Ferdinand, Jamie Carragher, Ashley Cole, Nicky Butt, Paul Scholes, Ryan Giggs, Michael Owen, Andy Cole.

Verdenslaget

Manager: Carlo Ancelotti.
Kaptein: Zinedine Zidane.
Spillere: Edwin van der Sar, Cafu, Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Luis Figo, Ronaldinho, Patrick Vieira, Michael Ballack, Massimo Ambrosini, Robert Pires, Dwight Yorke, Patrick Kluivert, Ole Gunnar Solskjær, Landon Donovan.