Solskjær gjør som Beckham

TBILISI (Dagbladet): Tore André Flo vant spisskampen, Ole Gunnar Solskjær fikk det nest beste og Nils Johan Semb fikk ro. - Jeg har sagt at jeg er best som spiss, men det hjelper meg ingenting. Derfor tenker jeg ikke på det nå, sier Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror ikke det hadde blitt noe bråk om jeg hadde satt en av dem på benken, sier Nils Johan Semb. - De var forberedt på det begge to. Og i løpet av treningene kom jeg fram til denne løsningen.

- Etter hvert som tida gikk bikket det over mot spillere i god form.

I går skrev Dagbladet at Nils Johan Semb plutselig vidåpnet døra for en dobbeltløsning med Flo og Solskjær. I går kveld kom bekreftelsen. Men det var først etter et formiddagsmøte hvor trenerduoen Semb og Harald Aabrekk satt seg ned under åtte øyne med Flo og Solskjær.

Og forklarte hva de ønsket i de respektive roller med begge to på laget.

- De fortalte oss hva de hadde lyst til å se av spissen og kantspilleren, sier Tore André Flo til Dagbladet. - Det var fint - for jeg har hele tida håpet på en slik løsning.

Da Ole Gunnar Solskjær kom til treningen halvannen time seinere var det åpenbart at han var på laget. Han smilte det smilet som har gitt ham baby-face-merkelappen i England, og han gjorde det hele tida. Og det på tross av at han er nummer to som spiss bak Tore André Flo.

Og dermed ikke fikk det som han hadde håpet.

Tapte sist

- Jeg har flagget på brystet - det er den beste løsningen for meg, sier Solskjær. - Jeg har ikke tenkt benken i det hele tatt. Men at det skulle bli høyreflanken er det jeg trodde minst. Jeg skal klare det også.

Sist Ole Gunnar Solskjær spilte høyrekant for Norge tapte vi 1-3 mot Latvia på Ullevaal. Der stopper også minnene om spill i den posisjonen.

- Jeg kan ikke huske andre kamper, sier Solskjær. - Og jeg vil ikke ha noen gjentakelse av det som skjedde sist. Men jeg vet jo hvordan David Beckham gjør det, og han er den beste rollefiguren du kan tenke deg. Jeg skal prøve å få til det han gjør i kveld.

På et spørreskjema i Molde for tre år siden skrev Ole Gunnar Solskjær flanke i kolonnen for favorittposisjon. Hvorfor lurer han fortsatt på.

- Jeg vet ikke, men det var nå det jeg skrev. Begrunnelsen kan jeg ikke huske.

Men Ole Gunnar Solskjær skal gjøre mer enn å slå crossballer fra høyre her i Tbilisi i kveld. Han skal i scoringsposisjon også - så ofte han bare kan.

- Det er viktig for meg å utnytte det jeg er god til. Derfor må jeg hele tida prøve å komme i posisjon til avslutninger. Og jo flere ganger jo bedre. Det ser ut som vi har et lag som kan skape mange sjanser og score mål.

Det tror Nils Johan Semb også.

- Vi har ferdigheter i laget til å gjøre det godt både offensivt og defensivt, sier Semb. - Jeg tror vi har et sterkt mannskap for en vanskelig kamp.

Spisskampen fortsetter

Tore André Flo gikk tilbake til spissjobben fordi skade (Italia) og barselpermisjon (Hellas) ikke setter en spiller ut av laget. Nils Johan Semb valgte dermed Chelsea-spissen på rutine og det faktum at han ikke har gjort noe som tilsier vraking.

- Jeg er veldig glad for å få spille, sier Tore André til Dagbladet. - Men jeg oppfatter ikke dette uttaket som at jeg nå er et klart førstevalg på topp foran Ole Gunnar. Det ble meg denne gangen, men det er ikke sikkert det blir sånn framover. Og bare det ikke blir så mye styr rundt det som foran denne kampen, håper jeg konkuransen vil være like sterk hele tida.

- Hva hadde Flo sagt med Solskjær på topp?

- Det hadde jeg godtatt. Og jeg spilte jo litt kant på den ene treningen.

- Men du fikk viljen din?

- Jeg fikk spille, sier Tore André Flo.

EN VINNER OG EN FLANKESPILLER: Ingen tvil om hvem som gliser bredest etter Sembs laguttak i går. Flo er spiss, mens Solskjær spiller på flanken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer