ENDRET PLANENE: Manchester United skulle egentlig låne ut flere av klubbens unggutter, men endret planene. Håpet er at akademispillerne kan gripe sjansen og blomstre slik som formspiller Marcus Rashford. Foto: Tim Ireland / AP Photo / NTB Scanpix
ENDRET PLANENE: Manchester United skulle egentlig låne ut flere av klubbens unggutter, men endret planene. Håpet er at akademispillerne kan gripe sjansen og blomstre slik som formspiller Marcus Rashford. Foto: Tim Ireland / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Solskjær ville ikke låne ut unggutta

Solskjær gjorde helomvending: Blokkerte flere overganger

Manchester United skulle låne ut flere unggutter, men endret planen på grunn av Solskjær-veto, sier Nicky Butt.

  • Se Arsenal - Manchester United på Viasat 4 fredag klokka 20.55.

I begynnelsen av januar skrev den britiske lokalavisa Manchester Evening News at Manchester United plana å låne ut flere unggutter, deriblant stortalentet Angel Gomes, til klubber nedover i det britiske divisjonssystemet.

Nå melder avisa at Ole Gunnar Solskjær sørget for en helomvending.

Nordmannen ønsket heller at ungguttene skulle trene med førstelaget til klubben.

- Planer forandrer seg. En ny manager kommer inn og sier sitt. Jeg tror han har mye å si for hva som skjer. Tidligere hadde vi en plan om å låne ut to-tre av dem fordi de så ikke ut til å få en sjanse, sier akademisjef Nicky Butt til Manchester Evening News.

- Dynamikken er forandret. De to-tre spillerne som skulle gå på lån, er nå involvert i treningsleirene, på trening, på benken og i troppen, fortsetter Butt.

Saken fortsetter under bildet.

STORTALENTER: Tahith Chong (t.v.), James Garner (i midten) og Angel Gomes (t.h.) verdsettes høyt av Ole Gunnar Solskjær. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
STORTALENTER: Tahith Chong (t.v.), James Garner (i midten) og Angel Gomes (t.h.) verdsettes høyt av Ole Gunnar Solskjær. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Flere innhopp for unggutta

Det skal ha vært snakk om spillere som Angel Gomes (18), Tahith Chong (19), James Garner (17) og Mason Greenwood (17). Alle var med på klubbens treningsleir i Dubai.

Førstnevnte fikk et innhopp i Solskjærs andre kamp som trener, Chong fikk sin debut mot Reading i FA-cupen, mens Garner har vært en del av troppen flere ganger siden Solskjær ble ansatt som midlertidig trener.

- Vi må prate med gutta, foreldrene og agentene deres for å se hva som er best for dem. Det er kanskje å vente og gripe sjansen når du får den. Bare se på Marcus Rashford. Han satt på benken og ble en superstjerne ved å gripe den sjansen, sier Butt.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø mener det er fire grunner til at Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager i Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Siterte Busby

Solskjær, som selv har bakgrunn som reservelagstrener i Manchester United, har gjentatte ganger snakket om viktigheten av akademiet.

- Som Matt Busby sa: «Hvis de er gode nok, er de gamle nok». Klubben er bygd på den tradisjonen. Vi trenger at unge spillere slår gjennom, sa Solskjær etter sin andre kamp som United-trener.

- Det er viktig for akademiet og spillerne å vite at jeg ønsker å flytte spillere opp til førstelaget, utdypet nordmannen.

Storkamp i vente

I morgen gjester Manchester United Arsenal på Emirates i FA-cupens fjerde runde.

Det blir Solskjærs åttende kamp som United-manager.

Tidligere i dag opplyste Solskjær overfor klubbens hjemmeside at Marcos Rojo, Chris Smalling og Marouane Fellaini er utilgjengelige til storoppgjøret.

- Smalling har begynt å trene, så han er forhåpentligvis tilbake neste uke. Det ser bra ut for han. Fellaini og Rojo er ganske langt unna, sier Solskjær.

En opptur for United-fansen er derimot at Alexis Sánchez er tilbake fra skade, og Solskjær kan røpe at chileneren kommer til å bli involvert mot Arsenal.

- Jeg tror han kommer til å elske det om fansen snur seg mot ham. Som spiller kommer æren inn og du tenker: «Jeg skal vise dere». Han har vært fantastisk på trening, holdningen hans har vært perfekt, så forhåpentligvis nyter han kampen.