GRÅTT OG VÅTT: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær under eliteserieåpningen i Kristiansund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GRÅTT OG VÅTT: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær under eliteserieåpningen i Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Eliteserien:

Solskjær gjorde som lovet: Ødela hjembyens historiske åpningsfest

Brustads heading var nok for Molde.

Kristiansund - Molde 0-1

KRISTIANSUND STADION (Dagbladet): Kristiansund viste seg vel fra sin verste side i eliteseriedebuten, det regnet og blåste og det var nær umulig å se et eneste fjell fra tribunene på intime og fine Stadion.

Det var nesten som om de lokale værgudene ikke ville ha toppfotball tilbake til byen.

Vi skulle gjerne skrevet at spillet varmet. Det gjorde det ikke. MEN: Et sted befolket stort sett av patrioter - draktene dominerte fullstendig fra formiddagen nede i sentrum - laget veldig god stemning der været ikke bidro. Kristiansund Stadion er et fint sted, og vil se bedre dager.

Mye verre enn i dag blir det nok ikke. Fredrik Brustads kontrollerte heading var nok til å sikre Ole Gunnar Solskjær og de sørfra tre poeng, i det som lenge var en forferdelig fotballkamp.

- Det var sinnsykt deilig, det er en kamp der det er deilig å ta tre peong. jeg er stolt av gutta. Jeg hadde helt klart ikke sovet godt om vi ikke hadde vunnet. Men det trenger jeg ikke tenke på nå, det ble mål og det ble tre poeng, sier Fredrik Brustad til Eurosport.

- Vi er kjempefornøyde. Vi har ødelagt festdagen for Kristiansund, men slik ble det. Jeg synes vi fortjener det, alt i alt, sier trener Ole Gunnar Solskjær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NOK: Molde feirer 1-0-målet.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NOK: Molde feirer 1-0-målet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Fin heading

Nevnte Brustad misbrukte en enorm sjanse etter bare to minutter, da han satte ballen utenfor alene med Sean McDermott. Molde hadde også den andre store før pause, da Bjørn Bergmann Sigurdarsson bommet på ballen etter et fint innlegg fra Eirik Hestad.

Resten av førsteomgang var forblåst og middels. Molde tok imidlertid kontroll over kampen etter hvilen.

Et mildt overtak ble til ledelse etter drøye 50 minutter.

Innlegget kom fra Sigurdarsson denne gangen, det var perfekt, og Fredrik Brustad hadde skaffet seg plass inne i feltet. Angriperen fant luft og tid, og styrte ballen i nettet til en fortjent Molde-ledelse.

Poeng er poeng

Ole Gunnar Solskjær har lovet å hjelpe Kristiansund-trener Christian Michelsen i debutsesongen i eliteserien, men han var også klar på at hjelpen kommer fra og med runde to.

Tross lovende takter mot slutten av andre omgang, og et par meget ålreite sjanser, klarte aldri hjemmelaget å svare på Brustads vinnermål.

Tre poeng i uværet i hjembyen passer sånn sett fint inn i Solskjærs narrativ om eliteserien 2017.

Kristiansund-trener Christan Michelsen tar likevel med seg mye positivt fra lagets første eliteserie-kamp:

- Nå skal vi se fremover. Det har vært veldig fokus på denne kampen, nå er det deilig at vi har 29 andre kamper igjen. Det er mye positivt å dra med seg, men det vi ikke ble straffet for i fjor blir vi straffet for i år, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport.

- Gutta har lov til å gå videre med hevet hode, fortsetter han.