Solskjær håper på ny trippel-triumf

Spissen ser likheter mellom trippeltroppen og dagens Manchester United.

• Solskjær fra start kl. 20.15: Kroatia - Norge direkte på Dagbladet.no

RIJEKA (Dagbladet.no): Onsdag kveld spiller Ole Gunnar Solskjær fra start når Norge møter Kroatia til privatlandskamp i Rijeka.

Deretter bærer det tilbake til Manchester United og gulljakt for kristiandsundsgutten.

Kjemper om tre trofeer

Klubben hans er fortsatt med i FA-cup og Champions League, i tillegg til Premier League. Med andre ord har han mulighet til repetere jubelsesongen 1999. Da ble det seier i alle tre turneringer.

33-åringen (34 om to uker) har tidligere sagt at han synes det er vanskelig å sammenlikne årganger med hverandre. Men nå ser han enkelte likhetstrekk.

- Jeg synes faktisk dagens lag likner litt på det laget vi hadde i 1999. Vi er tilbake i 4-4-2, og vi har mye fart framover på banen, slik vi hadde med Andy Cole og Dwight Yorke, sammenlikner superspissen for Dagbladet.no.

Så sier han noe som - med tanke på sammenlikningen han allerede har gjort - ikke kan karakteriseres som noe annet enn et gedigent, britiskinspirert «understatement»:

BRYR SEG IKKE OM SJELDNE STARTER: Ole Gunnar Solskjær er svært fornøyd med situasjonen sin i Manchester United - selv om han ikke er et førstevalg på topp. Foto: Scanpix/Reuters
BRYR SEG IKKE OM SJELDNE STARTER: Ole Gunnar Solskjær er svært fornøyd med situasjonen sin i Manchester United - selv om han ikke er et førstevalg på topp. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Det ser bra ut.

- Samme potensial som \'99-årgangen

- Så bra at dere kan gjøre det samme i år, som det du bidro til i 1999?

- Det blir vanskelig å gjøre det igjen, men dagens lag har helt klart potensial til å klare det, svarer han.

Denne sesongen har veteranen tidvis slitt med å få spilletid, men dette koster ham ikke en kalori til bekymring.

- Sammenliknet med hvor jeg var på samme tid i fjor, er dette storveis. Jeg ser veldig lyst på framtida, stråler Solskjær.

- Jeg kunne ikke hatt det bedre, tillegger han.

• Din kommentar: Tror du Solskjær og United er gode nok til å gjenta trippelsesongen fra 1999?

Solskjær håper på ny trippel-triumf
KLAR TIL KAMP: Solskjær spiller fra start for Norge mot Kroatia i kveld.
99-LAGET: Her kroner Ole Gunnar Solskjær sesongen i 1999 med Champions League-trofeet, etter at han selv ble matchvinner i Barcelona mot Bayern München.