- Solskjær har et utrolig sterkt navn i England

Brede Hangeland forstår at han vil ha Premier League-jobb.

MØTES IGJEN I ENGLAND?: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Brede Hangeland fikk noen landskamper sammen - her fra 2006. Nå er Hangeland landslagskaptein, mens Solskjær ønsker seg til Premier League. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix
MØTES IGJEN I ENGLAND?: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Brede Hangeland fikk noen landskamper sammen - her fra 2006. Nå er Hangeland landslagskaptein, mens Solskjær ønsker seg til Premier League. Foto: Cornelius Poppe/NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet:) Brede Hangeland har selvsagt fått med seg spekulasjonene - og kontroversene - rundt Ole Gunnar Solskjærs mulige Premier League-retur.

Det som angår bråket rundt Moldes trener ønsker han ikke å kommentere, all den tid han ikke kjenner saken fra annet enn medieoppslag.

Men at Solskjær ønsker å gå i dialog med Aston Villa, forstår Brede Hangeland meget godt.

- Jeg skjønner at Solskjær har lyst på Premier League-jobb. Det ville vært uambisiøst om han ikke hadde det, mener Hangeland.

- Legende i England
Rogalendingen kom til Fulham vinteren 2008. Da hadde Ole Gunnar Solskjær lagt opp som spiller. Men fortsatt nyter han stor respekt i England, noe London-baserte Hangeland kan bekrefte.

- Solskjær har fortsatt et utrolig sterkt navn i England. Han er en legende i United - ja, for så vidt i hele landet - etter tida som spiller, mener Hangeland.

- Etter det har han vist at han er en god trener også. Så jeg skjønner godt at han kobles til jobber der borte.

Et høydepunkt på lørdag
I ettermiddag starter deler av landslaget samlinga før privatmøtet med England.

Dagbladet møtte Hangeland i Oslo i formiddag. Han regner med at hans egen eks-sjef stiller et slagkraftig lag på Ullevaal lørdag kveld.

ØNSKET I VILLA?: Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær har vært i samtaler med Aston Villa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ØNSKET I VILLA?: Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær har vært i samtaler med Aston Villa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Jeg forventer at de tar dette som en viktig kamp. De har denne og en til (mot Belgia) før det braker løs i EM. Ny trener har de også, sier Hangeland.

- Det er et stort høydepunkt for oss alle, og det skal bli fullt på Ullevaal. I den grad en treningskamp kan være viktig og gi en spennende og stor opplevelse, så er det vel en sånn en som spilles på lørdag.

- Hva tror du om Englands sjanser i EM?

- Vanskelig å si. Ser du på spillermaterialet bør de kunne gå langt hvis alt klaffer. Men det spørs om de klarer å få alle til å trekke i samme retning. Det er litt opp til Hodgson, hva han får til med den gjengen.

- Overrasket over at han fikk jobben?

- Han var en av kandidatene, så for så vidt ikke. Jeg vet at hans spillefilosofi virker, sier Hangeland, som hadde Hodgson som manager i Fulham i to og et halvt år, og før det i Viking i et par sesonger.

Hodgson minner om Drillo
- Det store spørsmålet er om han får alle med seg om bord. Jeg vil tro FA har gjort god research og tenkt på disse tingene før de ansatte ham. Da tror jeg det kan bli bra, sier Hangeland.

- Får han alle med seg, blir det vanskelig å slå dem. De har gode spillere, og kan bli en outsider i EM.

SOM VENTET: Brede Hangeland skjønner at Ole Gunnar Solskjær følges av Premier League-klubber. Foto: Jytte Nielsen
SOM VENTET: Brede Hangeland skjønner at Ole Gunnar Solskjær følges av Premier League-klubber. Foto: Jytte Nielsen Vis mer

Hangeland sier han sendte en sms til gamlesjefen da det ble klart at han fikk Englands mest prestisjetunge fotballjobb.

- Du har sett de gode sidene hans som klubbtrener, hvordan tror du Roy Hodgson er som landslagssjef?

- Jeg tror han kan fungere som begge deler. Som landslagssjef kan han nok være veldig effektiv, det har han blant annet vist med Finland. Han har en del likheter med Egil Drillo Olsen: Han har en filosofi som er enkel, med klare retningslinjer, sier Hangeland.

- Og det tror jeg du trenger å ha for å lykkes som landslagstrener.

GAMLE KJENTE: Roy Hodgsons siste kamp sammen med Brede Hangeland var Europa League-finalen i 2010. Lørdag møtes de på Ullevaal. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB scanpix
GAMLE KJENTE: Roy Hodgsons siste kamp sammen med Brede Hangeland var Europa League-finalen i 2010. Lørdag møtes de på Ullevaal. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB scanpix Vis mer